Tổng hợp

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Huỳnh Thúc Kháng

Với mong muốn giúp các em học trò lớp 8 có tài liệu để luyện tập cũng như ôn lại tri thức đã học, sẵn sàng cho kì thi HK1 sắp đến, Phần Mềm Portable giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Huỳnh Thúc Kháng. Tài liệu gồm phần đề bài và đáp án chi tiết, giúp các em dễ dãi đối chiếu kết quả sau lúc làm bài. Chúc các em thi thật tốt.

TRƯỜNG THCS

Bạn đang xem bài: Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Huỳnh Thúc Kháng

HUỲNH THÚC KHÁNG

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH 8

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

A. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Phonetics: Find the word which has a different sound in the part underlined.

1.  A. instead                B. ancestors                 C. strictly               D custom

2.  A. mention              B. question                   C. action                D. education

II. Choose the word in each group that has the stress differently from the rest.

3. competition            B participation      C anniversary                D. vegetarian

4. traditional              B. librarian            C comfortable                D. significant

III. Choose the best option (A, B, C or D) bự complete these sentences.

5. When the  _____ arrives at the Cham Tower, the dancers perform a welcome dance in front of the tower.

A. crowd                   B. parade                 C. procession            D. worship

6. The Nha Trang Sea Festival is famous for te impressive street carnival; ____, it has attracted thousands of foreign visitors

A. there fore            B. while                  C. otherwise             D.therefore

7. The decorations of the ceremony are so ______

A. catch eyes        B catching – eyes          C. eye-catching       D eyes catch

8. This American man has tried only two traditional dishes of Vietnam, _______ he strongly believes that Vietnamese foods are very suitable for him.

A. however               B. although                C. so                  D. but

9. ______Linh______ wear uniforms when she goes bự the class.

A. Do…have bự       B. Do-has bự        C. Does…has bự        D. Does-have bự

10. When having meals with a British family, you should never chew with your ____ open.

A. mouth             B eye              C. finger               D hand

11. In 2010, Ha Noi _________  its 1,000th anniversary

A. commemorates         B celebrated            C. remember          D. worshiped

B. READING

I. Complete the passage using the words in the table: (1,5pt)

  commemorates – performances –  ancient – procession – ritual – respect – perform

  The Kate Festival is held by the Cham ethnic group in Ninh Thuan in the central part of Viet Nam. This festival (1) _________ their heroes – the Gods Po Klong Garai and Po Rome and shows their (2) _________ bự these Gods. At the festival, the Cham people have bự do a (3) _________ bự welcome the costumes from the Raglai – the ancient Cham. People take part in a (4) _________ bự the nearby temple. When the procession arrives at the Cham tower, a group of dancers (5) a welcome dance in front of the tower. Besides, there is the Poh Bang (door opening) performance by a magician in the temple and the chanting of a hymn. This is a really joyful festival which features many other activities like (6) _________ of the Giang drum and the Saranai flute and the Apsara dance.

II.  Read the extract  and answer the questions.

The Hung King Temple Festival takes place from the 8th bự the 11th day of the third lunar month in Phu Tho. This festival is held bự worship the Hung Kings who are the founders and also the first emperors of the nation.

The festival features a procession from the foot of the Nghia Linh mountain bự the High Temple on top of the mountain. Here, there is a ceremony of offering incense and specialities such as chung cakes, day cakes and five-fruit trays bự the Kings. Moreover, there are many joyful activities including bamboo swings, lion dances, wrestling and xoan singing performances.

1. When does the Hung King Temple Festival take place?

__________________________________________

2. What is included in the offerings bự the Hung Kings?

__________________________________________

3. Why is it joyful bự go bự the Hung King Temple Festival?

__________________________________________

C. WRITING:

I. Rearrange the words bự complete the sentences.

1. were/ got/ after/ with/ parents/ They/ obliged/ live/ their/ bự/ married/ they

__________________________________________

2. the Kmer ethnic group in Soc Trang/ of the 10th lunar month / The Ooc bôm boc Festival on the 14th and 15th evening/ is held by

_________________________________________

3. is/ ancestors/ the/ Worshiping/ one/ core/ Vietnamese people/ of/ the/ traditional/ of

_________________________________________

II. Connect each pair of sentences with the given conjunctive adverb or subordinator:

1. My sister has been living in Da Lat for two years. She has never been bự Than Tho Lake (however)

_________________________________________

2. Saint Giong was unable bự talk, smile, or walk. He was three years old (even though)

_________________________________________

3. It isn’t necessary for you bự take a thick coat (don’t)

_________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

A.

I.

1.C  2B

II.

3.B  4. C

III.

5.C  6.D  7.C  8.D  9.D 10.A  11.B

B.

I.

(1) commemorates

(2) respect

(3) ritual

(4) procession

(5) perform

(6) performances

II.

1. The Hung King Temple Festival takes place from the 8th bự the 11th day of the third lunar month in Phu Tho.

2. There is a ceremony of offering incense and specialities such as chung cakes, day cakes and five-fruit trays bự the Kings.

3. Because there are many joyful activities including bamboo swings, lion dances, wrestling and xoan singing performances.

C.

I.

1. There were oblige bự live with their parents after they got married.

2.  The Ooc bôm boc Festival is held by the Kmer ethnic group in Soc Trang on the 14th and 15th evening of the 10th lunar month 

3. Worshiping ancestors is one of the core traditional of the Vietnamese people

II.

1. My sister has been living in Da Lat for two years; however, she has never been bự Than Tho Lake

2. Saint Giong was unable bự talk, smile, or walk even though he was three years old.

3. You don’t have bự take thick coat

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 8- TRƯỜNG THCS HUỲNH THÚC KHÁNG- ĐỀ 02

A. LANGUAGE FORCUS

I. Choose the best answer A, B, C or D bự complete the sentences.

1. You ___________miss any of the meetings. They’re always very useful.

A. needn’t                   B. shouldn’t                            C. should                                 D. can

2. She is famous___________her intelligence. She designs many special styles for Ao dai.

A. for                          B. in                                        C. with                                    D. into

3. The buses were very___________this morning. We can’t go bự the church with you in time.

A. crowd                     B. full                                      C. crowded                             D. busy

4. So many people nowadays are ___________ computers and mobile phones. They use them a lot.

A. addicted bự              B. bored with              C. worried about         D. afraid of

5. I love ___________ with my best friend Susan during the weekend. We go window-shopping or bự the cinema.

A. chatting             B. studying                       C. visiting                   D. hanging out

6. The volunteers have bự work much ___________ usual bự save the dying animals from the forest fire.

A. as hard as               B. more hard than       C. harder than             D. the hardest

7. I couldn’t hear what he said ___________ he was muttering under his breath.

A. if                             B. although                             C. in spite                    D. because

8. We do not have many carnival in Viet Nam; ___________, we have many special traditional festivals.

A. moreover    B. nevertheless                        C. while                                   D. although

9. Why don’t we  ___________our parents with some DIY projects? I think it is useful.

A. do                           B. help                                     C. make                                   D. give

10. You  _______________use your mobile phone on the plane.

A. must                       B. have bự                                C. don’t have bự          D. mustn’t

II. Put the verbs in brackets into the correct form.

1. Do you fancy (buy) ____________________  a new máy tính bảng ?

2. We ( have) ______________________ a test tomorrow.

3. They (build) ______________________  that house since 2009.

4. We (do) ____________________  our homework when the light went out at 9 p.m. last night.

5. He is very interested in (sit) ______________________   all day in front of the computer.

B. READING

I. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks:

hard – takes – their – bring – where

Vietnamese students usually go bự school in the mornings, they sometimes (1) ___________ their breakfast with them and eat in the classroom before the teachers come in. It’s incredibly noisy at first, but they settle down, and learn (2) ___________ for about two periods. At break time, they go bự the playing field (3) ___________they run about. At lunchtime, some mothers come and take (4) ___________children home for an hour, but most children stay at school. Quite often in the afternoons, another teacher (5) ___________ the children out on a visit. After school, mother or father comes and gets children home in the car.

II. Choose the correct word A, B, C or D for each gap bự complete the following passage :

Rice is (1)______by Vietnamese people every day. It often (2)______in tropical countries such as Vietnam, Thailand or Malaysia. The Chinese have also been growing rice for (3)______years. The seeds are planted in special beds bự grow into young rice plants. Then they are taken bự fields covered with muddy water called paddies. The fields of rice look very (4)______. After 3 or 5 months, the rice is ready bự be picked. People often drain away water before colleting rice. Eating rice is a special action in the world. They don’t use spoons or forks bự enjoy bowls of rice. (5)______, they use two short sticks known as chopsticks bự put rice into their mouths. China and Vietnam are the two countries in which people use chopsticks very well.

1. A. used                    B. taken                       C. eaten                       D. boiled

2. A. grows                 B. keeps                      C. plants                      D. stays

3. A. thousands           B. thousand                 C. thousand of             D. thousands of

4. A. beauty                B. beautiful                 C. beautifully              D. the beauty

5. A. However            B. Moreover                C. Besides                   D. Instead

III. Read the following  passage and do the tasks below : 

Tet holiday is celebrated on the first day of the Lunar New Year in Viet Nam. Some weeks before the New Year, the Vietnamese clean their houses and paint the walls. New clothes are bought for the occasion. One or two days before the festival, people make Banh chung, which is the traditional cake, and kinds of jam. On the New Year’s Eve, the whole family gets together for the reunion dinner. On New Year morning, all the members of the family pay their respects bự the elders by beautiful words. In return, they receive lucky money wrapped in red tiny envelopes. Then people go bự visit the neighbors, friends and relatives.

A. Choose the best answer A, B, C or D bự complete the sentences:

1. __________________days before the festival, people make Banh chung.

A. One                         B. Two                        C. Three                      D. One or two

2. People go bự visit the__________________ .

A. neighbors and friends                                 B. neighbors, a friend and relatives

C. neighbors, friends and relatives     D. neighbor, friends and relatives

B.  Answer the questions:

1. When is Tet holiday celebrated in Viet Nam?

……………………………………………………………………………

2. What do they do on the New Year’s Eve?

……………………………………………………………………………………..

3. Who give lucky money wrapped in red tiny envelopes?

……………………………………………………………………………………………..

C. WRITING

I. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before:

1. I don’t have a motorbike.

→ I wish ………………………………………………………………………

2. It takes Long two hours bự do his homework every day.

→ Long spends ……………………………………………………………..

3. My sister started learning English 5 years ago.

→ My sister has ……………………………………………………………….

4. Finding an apartment in a big city is not easy.

→ It is not …………………………………………………………………………..

5. You are not allowed bự leave the room without permission.

→ You mustn’t…………………………………………..………

II. Rearrange the sentences using the following words:

1. Thanks bự/ technology/,/can now/ for/ preserve/ our/ culture/ we/ future generations/./

…………………………………………………………………………………………………

2. At Huong pagoda/ ,/ we/ Buddha/ bự worship/ a tray/ of/ fruit/ offer/ him/./

…………………………………………………………………………………………………

3. beautiful/ Sa Pa’s/ the world/ terraced fields/ in/ the most/ are among/./

…………………………………………………………………………………………………

4. Life in/ changed/ countryside/ the/ has/ over/ the past ten years/ a lot/./

…………………………………………………………………………………………………

5. I/ in/ Nha Trang/ the/ My family/ went/ and/ bự/ 2011/ Sea Festival/./

…………………………………………………………………………………………………

III. Make sentences using the words and phrases given:

1. She/will/ need/ brush/ if/ want/paint/her room./

…………………………………………………………………………………………………

2. A buffalo/ plough/ well/ a horse./

…………………………………………………………………………………………………

3. Would/they/like/ live/ the city?/

…………………………………………………………………………………………………

4. What/ you/ do/ this time/ yesterday?/

…………………………………………………………………………………………………

5. Chu Dong Tu and Giong/ be/ both/ legend/ saints/however/ they/be/ worship/ different/ things./

…………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

A. LANGUAGE FORCUS

I. Choose the best answer A, B, C or D bự complete the sentences.

1. B                 2. A                 3. C                 4. A                 5. D

6. C                 7.D                  8. B                 9. B                 10. D

II. Put the verbs in brackets into the correct form.

1. buying         2. will have     3. have built    4. were doing 5. sitting

B. READING

I. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks:

1. bring          2. hard             3. where             4. their             5. takes

II. Choose the correct word A, B, C or D for each  gap bự complete the following passage :

1. C                 2. A                 3. D                 4. B                 5. A

III. Read the following  passage and do the tasks below : 

A. Choose the best answer A, B, C or D bự complete the sentences:

1. D                 2. C

B.  Answer the questions:

1. Tet holiday is celebrated on the first day of the Lunar New Year in Viet Nam./ It’s celebrated on the first day of the Lunar New Year in Viet Nam./ It’s celebrated on the first day of the Lunar New Year./ (It’s celebrated) on the first day of the Lunar New Year( in Viet Nam).

2. (On the New Year’s Eve), the whole family gets/ they get together for the reunion dinner.

3. The elders give lucky money wrapped in red tiny envelopes./ The elders do.

C. WRITING

I. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before:

1. I wish I had a motorbike.

2. Long spends two hours doing his homework every day.

3. My sister has learnt/learned English for 5 years.

    My sister has learnt/learned English for five years.

4. It is not easy bự find an apartment in a big city.

5. You mustn’t leave the room without permission.

II. Rearrange the sentences using the following words:

1. Thanks bự technology, we can now preserve our culture for future generations.

2. At Huong pagoda, we offer Buddha a tray of fruit bự worship him.

3. Sapa’s terraced fields are among the most beautiful in the world.

4. Life in the countryside has changed a lot over the past ten years.

5. My family and I went bự the Nha Trang Sea Festival in 2011.

III. Make sentences using the words and phrases given:

1. She will need a brush if she wants bự paint her room.

2. A buffalo ploughs better than a horse.

3. Would they like bự live in the city?

4. What were you doing this time yesterday?

5. Chu Dong Tu and Giong are both legendary saints; however, they are worshipped for different things.

 Chu Dong Tu and Giong are both legendary saints. However, they are worshipped for different things.

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 8- TRƯỜNG THCS HUỲNH THÚC KHÁNG- ĐỀ 03

I. LISTENING: 2.5 pts

Part 1: Listen and fill in the blanks. (1.25pts).

I am lucky enough bự have a lot of friends. Of all my friends, Bao, Khai, and Song are the ones I spend most of my time with. Each of us, however, has a different (1)…………… Bao is the most sociable. He is also extremely kind and (2) ………….. He spends his miễn phí time doing volunteer work at a local orphanage, and he is a hard-working student who always gets good grades. Unlike Bao, Khai and Song are quite (3) ………… in public. Both boys enjoy school, but they prefer bự be outside the classroom. Song is our school’s star soccer player, and Khai likes the peace and (4) …………. of the local library. I am not as (5)………… as Bao, but I enjoy telling jokes. My friends usually enjoy my sense of humor. However, sometimes my jokes annoy them. Although we have quite different characters, the four of us are very close friends.

Part 2: Listen and tick (√) True (T) or False (F) for each statement. (1.25pts).

 

True

False

1. Mrs. Vui has bự go and visit her friends after work.

 

 

2. Nam will have bự cook dinner himself.

 

 

3. Mrs. Chi will go bự the market and buy some things for Nam.

 

 

4. Nam will call Mrs Chi bự come bự meet his mother.

 

 

5. Mrs Vui will be home early tonight.

 

 

II. LANGUAGE FOCUS: 2.5 pts

Part 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0.5 pt)

1.   A. conducted                 B. annoyed                     C. transmited              D. needed

2.   A. slim                           B. sink                            C. device                     D. invention

Part 2: Choose the correct option A, B or C bự complete the sentence. (2.0 pts)

3. There is a vase with flowers …………… the table.

A. at                B. in                C. on               D. between

4.   Hoa is my next door neighbor. She is ………………

A. beautify                              B. beauty                      C. beautifully      D. beautiful

5. The Sun …………. in the East.

A. rise                         B. rises                         C. rising                        D. raise        

6. Nam isn’t tall enough ……………… volleyball.

A. play                         B. playing                 C. bự play                D. plays   

7.  Mai: Nice bự meet you, Hoa. 

     Hoa: ……………………………., too.

A. How do you do?                                         B. Nice bự meet you.                   

C. I’d like you bự meet.                                   D. Come and meet.

8. Nam ………… bự see the movie tonight.

A. is        B. am               C. are            D. is going

9.   He is fat. He ought bự …………….. more fruit and vegetables.           

A. eat                   B. bự eat                     C. eating                        D. ate         

10. You have bự cook dinner ……………

A. herself             B. yourself                             C. himself                     D. themself    

III. READING 2.5 pts

Part 1: Fill in each gap with the correct word given in the box. (1.0 pt)

 is              was             in          school            farming                     poetry

Isaac Newton was one of the greatest men in the history of Scientists. He was born in a small village of Wootsphore in England. His father was a poor farmer. When the boy (1) ………. fourteen, his father died. Newton left (2) ………….. and helped his mother on the farm. But the boy didn’t like (3) ………, he was fond of (4) ………….. and mathematics. So Newton was sent bự school. After he left school, Newton studied at Cambridge University.

Part 2: Read the passage and do the tasks below. (1.5 pts)

Lan has a close friend. Her name is Chi. They are in same class at Le Loi secondary school. They are also neighbors, so they spend most of their time studying and playing together. Chi is tall and thin. She is a beautiful girl with big black and around face. She is an intelligent student and always studies best in my class. She is kind, sociable and has a good sense of humor. Her jokes always make me laugh. She likes reading novel and books. She also likes playing sports. They often play at school. Lan is very happy when she has a good friend as her.

Tick True (T) or False (F).

  1 ………  Lan and Chi spend most of their time studying and playing together.

  2 ………  Chi is short and fat.

Answer the questions:

3. What does Chi like?

………………………………………………………………………………………

4. Is Lan happy when she has a good friend as Chi?

………………………………………………………………………………………

IV. WRITE: (2.5 pts)

Rewrite the sentences base on the words given. (1.0 pt)

1/ My sister is old. She can drive a car.

My sister is old enough ……………………………………………………………

2/ Quang and Nam bought new fishing rods yesterday.

They are going bự …………………………………………………………………

3/ What about playing volleyball?

Let’s ………………………………………………………………………………

4. Lan failed in her English Exam.

Lan ought bự ………………….……………………………………………………

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

I. LISTENING: 2.5 pts

Part 1: Listen and fill in the blanks:

1. character      2. generous      3. reserved       4. quiet            5. outgoing

Part 2: Listen and tick. (√).

1. F                  2. T                  3. F                  4. T                  5. F

II. LANGUAGE FOCUS: 2.5 pts

Part 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. B                 2.C

Part 2: Choose the correct option A, B or C bự complete the sentence.

3.C                  4.D                  5.B                  6.C                 

7.B                  8.D                  9.A                  10.B

III. READING 2.5 pts

Part 1: Fill in each gap with the correct word given in the box

1. was              2. school          3. farming        4. poetry         

Part 2: Read the passage and choose True (T) or False (F) for each statement.

True/ False:

1.T                   2.F

Answer

3. She is kind, sociable and has a good sense of humor.

4. Yes, She is.            

IV. WRITE: 2.5 pts

Rearrange the sentences base on the words given.

1. My sister is old enough bự drive a car

2. They are going bự go fishing.

3. Let’s play volleyball.

4. Lan ought bự study harder.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 8- TRƯỜNG THCS HUỲNH THÚC KHÁNG- ĐỀ 04

Choose the word which has a different sound in the part underlined.

Câu 1. A. school         B. architect      C. change        D. chemical

Câu 2. A. buffalo       B. minority      C. gold            D. close

Câu 3.A. end             B. pencil          C. open           D. bench

Câu 4. A. wanted       B. washed       C. watched     D. stopped

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

Câu 5. A. cultural       B. buffalo        C. convenient D. recognise

Câu 6. A. heritage      B. ancester      C. tradition      D. curious

Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

Câu 7. Using computers too much may have harmful effects ……..your minds and bodies.

A. onto            B. with            C. bự    D. on

Câu 8. I love the people in my village. They are so………………… and hospitable.

A. slow            B. friendly       C. vast             D. inconvenient

Câu 9. My father sometimes goes ____ in the forests. He’d like bự find some more food for our family.

A. hunt            B. bự hunt        C. hunted        D. hunting

Câu 10. The ……………………..…… people in the village are very friendly.

A. ethnic minorities    B. ethnic minority

C. ethnic cultures.       D. majorities

Câu 11. Is living in the city _________ than living in the country?

A. most convenient     B. as convenient          C. more convenient     D. so convenient

Câu 12. Yourmother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cooking      B. cook            C. bự cook       D. cooked

Câu 13. The Viet (or Kinh) have______ number of people, acc for about 86% of the population.

A. larger          B. large           C. the largest   D. the large

Câu 14. The sky is _______here in the countryside because there are no buildings bự block the view.

A. close           B. dense          C. vast D. tidy

Câu 15. Look! Some children are ____________the buffaloes.

A. picking       B. playing        C. driving        D. herding

Câu 16. My dad doesn’t mind…………… my mom from work every day.

A. picking up B. pick up        C. picks up      D. picked up

Câu 17. He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.

A. bự study      B. find             C. bự understand         D. bự know

Câu 18. ________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?

A. Who           B. Why            C. What           D. Which

Choose the word which has a different sound in the part underlined

Câu 19. A. paddy       B. cattle           C. camel          D. buffalo

Câu 20. A. populated B. harvested    C. loaded        D. lived

 Read the following passage and choose the correct answer for each gap.

I go on the Internet every day, but I’ve never ___(21)___ more than an hour at a time trực tuyến. I’ve got máy tính bảng and also a điện thoại thông minh, so I can usethe Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been ___(22)___ three times.

Mainly I just email my friends. I read trực tuyến magazines and I look ___(23)___information, too. I also compare prices of things, ___(24)___ I’ve never bought anything trực tuyến because I don’t think it’s safe.  I’m not an Internet addict, but some of my friends ___(25)___ One friend of mine always looks ___(26)___ because he spends all night trực tuyến. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t channged his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet sensibly

Câu 21. A. spending   B. spent           C. spend          D. spends

Câu 22. A. computer B. Internet       C. trực tuyến         D. space

Câu 23. A. at             B. because       C. in                D. for

Câu 24. A. and           B. because       C. although     D. but

Câu 25. A. are            B. is                 C. am              D. were

Câu 26. A. tired          B. strong         C. hard            D. happily

Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

Câu 27. Minh really loves bự hang out with friends.

→ Minh really enjoys……………………………………………………………………..

Câu 28. Playing beach games is very interesting.

→ It is…………………………………………………………………………………………..

Câu 29. He uses all his miễn phí time bự look after his garden.

→ He spends………………………………………………………………………………….

Câu 30. Cats cannot swim as well as dogs.

→ Dogs can swim………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1 – C; 2 – B; 3 – C; 4 – A; 5 – C;

6 – C; 7 – C; 8 – B; 9 – D; 10 – A;

11 – C; 12 – A; 13 – C; 14 – C; 15 – D;

16 – A; 17 – D; 18 – D; 19 – D; 20 – D;

21 – B; 22 – C 23 – D; 24 – B; 25 – A; 26 – A;

27 – Minh really enjoys hanging out with my friends.

28 – It is very interesting bự play beach games.

29 – He spends all his miễn phí time looking after his garden.

30 – Dogs can swim better than cats.

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 8- TRƯỜNG THCS HUỲNH THÚC KHÁNG- ĐỀ 05

Choose the best options bự complete the following sentences.

1. The teacher told me _________ the report card bự my parents.

A. give B. gave C. bự give D. giving

2. He has collect stamps _________ 2001.

A. in B. during C. for D. since

3. He felt hungry enough _________ all those cakes.

A. eat B. ate C. bự eat D. eating

4. We should keep all medicine out of children’s _________.

A. hand B. reach C. touch D. contact

5.1 am pleased bự hear that you had an _________ Christmas vacation.

A. enjoyable B. enjoyment C. enjoy D. enjoyably

6. We used _________ in this river when we were young.

A. going B. bự go C. go D. went

7. Minh and Nga cooked dinner _________. Their mother wasn’t at home last night.

A. himself B. herself C. themselves D. ourselves

8. The Y&Y _________ all members bự participate in a recycling program,

A. made B. provided C. suggested D. encouraged

9. The telephone _________ by Alexander Graham Bell.

A. invent B. was invented C. inventing D. invented

10. Sony. He is out at the moment. Would you like bự _________ him a message?

A. take B. leave C. make D. do

11. Little Pea _________ the house work all day after her father got married again.

A. would do B. must take C. had bự do D. ought bự have

12. I’m living on the third floor. Peter is living _________, on the second floor.

A. downstairs B. upstairs C. outside D. inside

Complete the passage with words given in the box. (There are two words that you do not use).

wanted – were – looked – decided – was – found – used

Once upon a time, there (1) ____________ a farmer who lives a comfortable life with his family. He raised a lot of chickens. They laid many eggs which farmer (2) ____________ bự buy food and clothing for the family. One day, he began bự collect the eggs and discovered one of the chickens laid a gold egg. He shouted excitedly bự his wife, “We’re rich! We’re rich!”

His wife ran bự him and they both looked at the egg in amazement. The wife (3) ____________ bự get more, so her husband (4) ____________ bự cut open all the chickens and find more gold eggs. Unfortunately, he (5) ____________ no more eggs. When he finished all the chickens were dead.

There were no more eggs of any kind for the foolish farmer and his greedy wife.

Read the passage, and then answer the questions.

The Youth and Young Pioneers Organization (Y&Y) was founded in Viet Nam on March 26th 1931. It builds character, encourages good citizenship and personal fitness.

The Y&Y has many plans bự help the community. It encourages all members bự take part in different programs.

The recycling program can help people save natural resources. The “Rosy Smile” program helps raising funds for the poor children. The “Green Sunday” program makes the city more beautiful with clean streets, plenty of trees and flowers. It gives more green color bự the city and it is done on Sunday so it has the name “Green Sunday”. There are more helpful programs such as “Helping the elderly and street children”, “Supporting Cultural – Sport”, “Young Scientist” …etc…

1. When was the Y&Y founded?

___________________________________

2. What does the Y&Y do bự help the community?

___________________________________

3. Does “Green Sunday” program help raising funds for the poor children?

___________________________________

4. What program gives more green color bự the city?

___________________________________

5. Is the “Young Scientist” one of the helpful programs of the Y&Y?

___________________________________

Rewrite the sentences without changing the meaning, beginning with the words provided. 

1. Susan is not good at English.

 Susan learns __________________________

2. Mr. Smith doesn’t live on a farm in the countryside anymore.

 He used __________________________

3. “You should improve your English grammar, Anna” said the teacher.

The teacher said __________________________

4. Mom started working for that hospital 2 months ago.

Mom has __________________________

Make meaningful sentence with cues.

1. I / not meet / grandma / for years.

___________________________________

2. We / enjoy / take part / Y&Y / very much.

___________________________________

3. The test / be / easy / enough / me / do / in 15 minutes.

___________________________________

4. He / write / words / in order / remember / them longer.

___________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Choose the best options bự complete the following sentences.

1 – C; 2 – D; 3 – C; 4 – B; 5 – A; 6 – B; 

7 – C; 8 – D; 9 – B; 10 – B; 11 – C; 12 – A; 

Complete the passage with words given in the box. (There are two words that you do not use).

1 – was; 2 – used; 3 – wanted; 4 – decided; 5 – found;

Read the passage, and then answer the questions.

1 – It was founded on March 26th 1931.

2 – It has many plans bự help the community.

3 – No, it doesn’t.

4 – The “Green Sunday” program (gives more green color bự the city).

5 – Yes, it is.

Rewrite the sentences without changing the meaning, beginning with the words provided.

1 – Susan learns English badly.

2 – He used bự live on a farm in the countryside.

3 – The teacher said Anna should improve her English grammar.

4 – Mom has worked for that hospital for 2 months.

Make meaningful sentence with cues.

1 – I haven’t met my grandma for years.

2 – We enjoy taking part in the Y&Y very much.

3 – The test is easy enough for me bự do in 15 minutes.

4 – He writes the words in order bự remember them longer.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Huỳnh Thúc Kháng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu dụng khác các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Hồng Thái
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Chu Văn An

Chúc các em học tập tốt!

.


 


Trích nguồn: TH số 2 Tân Thủy
Danh mục: Tổng hợp

Nguyễn Thị Lan Nhung

Nguyễn Thị Lan Nhung là một giáo viên dạy giỏi có tiếng ở Quảng Bình. Cô đã có hơn 20 năm kinh nghiệm giảng dạy Không chỉ giảng dạy trực tiếp, cô đã có 9 năm dạy học Online. Học sinh khắp cả nước có thể theo dõi những bài giảng của cô mọi lúc, mọi nơi.

Related Articles

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button