Âm nhạc lớp 2

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nghĩa Hà

Kì thi học kì 1 là 1 kì thi quan trọng đối với các em học trò, vì thế Phần Mềm Portable đã biên soạn và gửi tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nghĩa Hà dưới đây. Tài liệu bao gồm các đề thi không giống nhau có đáp án, sẽ giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em sẵn sàng thật tốt cho kì thi học kì 1 sắp đến. Chúc các em học tập tốt!

TRƯỜNG THCS

Bạn đang xem bài: Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nghĩa Hà

NGHĨA HÀ

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 6 KNTT

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

Choose the correct answer. 

1. We won’t cut anything, so these ________ are not necessary.

A. walking boots

B. scissors

C. travel items

D. plasters

2. Bring some __________ in case you have a headache or so.

A. backpack

B. painkiller

C. map

D. compass

3. A ___________ helps you see things at night.

A. sleeping bag

B. sun cream

C. torch

D. sun hat

4. Bring your ________ so that you can call me when you get there.

A. waterproof coat

B. tent

C. mobile phone

D. compass

5. I don’t know where phệ go now. Pass me the __________, please.

A. backpack

B. sleeping bag

C. map

D. sun hat

6. Bring only _______ travel items; don’t carry too much.

A. new

B. old

C. essential

D. expensive

7. It can be very dark inside a ___________.

A. Coat

B. beach

C. cave

D. coast

8. It is extremely nóng in a _________.

A. Bay

B. island

C. desert

D. lake

9. Co To is a(n) __________ in Quang Ninh Province.

A. forest

B. rainforest

C. island

D. freshwater lake

10. Fansipan is the highest ____________ in Vietnam.

A. mountain range

B. natural wonder

C. mountain

D. nature

Choose the word that has the underlined part pronounced differently for the rest.

1. A. blood      B. spoon          C. moon          D. tool

2. A. walks      B. stops           C. prevents      D. stays

3. A. club        B. dumb          C. climb          D. debt

4. A. keep        B. cheer           C. meet            D. week

5. A. soccer     B. sorry           C. see             D. ancient

Give the correct form of the verbs in the brackets.

1. Where ……. your new friend (live) …………….., Nga?

2. All of Jack’ s friends ………….(have) fun at the concert right now.

3. How often ………………… she (go)………………….. fishing?

4. My little brother ………….(drink) milk now.

5. Listen! Our teacher …………. (speak).

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

Choose the correct answer.

1 – B; 2 – B; 3 – C; 4 – C; 5 – C;

6 – C; 7 – C; 8 – C; 9 – C; 10 – C;

Choose the word that has the underlined part pronounced differently for the rest.

1 – A; 2 – D; 3 – B; 4 – B; 5 – D;

Give the correct form of the verbs in the brackets.

1. Where …does…. your new friend (live) ……….live……., Nga?

2. All of Jack’ s friends ……are having…….(have) fun at the concert right now.

3. How often …………does…….. she (go)…………go……….. fishing?

4. My little brother …….is drinking……(drink) milk now.

5. Listen! Our teacher ……is speaking……. (speak).

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 KNTT- TRƯỜNG THCS NGHĨA HÀ- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C or D phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

1. A. special                B. spring                     C. she                         D. sugar

2. A. creative               B. think                       C. big                         D. idea

3. A. arrive                  B. quickly                   C. historic                   D. city

4. A. mothers              B. centers                    C. aunts                       D. cousins

5. A. bread                  B. baby                        C. pen                         D. ball

Mark the letter A, B, C or D phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

1. I’d like _____ milk, please.

A. any B. some C. a D. an

2. Our teacher is a (n) _________ person. She rarely gets angry with us.

A. independent B. curious C. patient D. impatient

3. We________ say our wishes phệ grandparents at Tet.

A. mustn’t B. should be C. must D. shouldn’t

4. There ____ any noodle left for you.

A. isn’t B. aren’t C. is D. be

5. January 1st is a day when people in Europe and America__________ New Year.

A. see B. remember C. celebrate D. spend

6. Children in my hometown often ________ volleyball on the beach in summer.

A. do B. play C. have D. study

7. I’m going phệ talk about some __________ wonders of Vietnam.

A. nature B. natural C. naturally D. nation

8. Lan: “Would you like some coffee?”

Nam: “________”

A. Yes, I would B. I don’t want phệ C. Not at all. D. Yes, please

9. At Tet, we ________ our homes with trees and flowers.

A. paint B. decorate C. celebrate D. hang

10. Go ________ ahead, then turn right at the first corner.

A. past B. phệ C. straight D. away

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. He (drive)___________ phệ the office every day.

2. she (learn) ___________English now?

3. Be quiet! We (study)___________ in the library.

4. At break time, I (go) phệ the library and (read)___________ some books.

5. you (like) ___________this film?

Mark the letter A, B, C or D phệ indicate the sentence that has a completed meaning by using the words/ phrases given.

1. Going/car/ fast/ going/ bicycle.

_______________________________________

2. There/ be/ post office/ at/ corner/ street.

_______________________________________

3. You/ mustn’t/ forget/ take/ necessary things/ your trip.

_______________________________________

4. Living/ city/ exciting/ living/ countryside.

_______________________________________

5. Can/ you/ tell/ way/ Ben Thanh Market?

_______________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

Mark the letter A, B, C or D phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

1 – B; 2 – D; 3 – A; 4 – C; 5 – C;

Mark the letter A, B, C or D phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

1 – B; 2 – C; 3 – C; 4 – A; 5 – C;

6 – D; 7 – B; 8 – A; 9 – B; 10 – C;

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. He (drive)_____drives______ phệ the office every day.

2. Is she (learn) _____learning______English now?

3. Be quiet! We (study)_____are studying______ in the library.

4. At break time, I (go) __go_____ phệ the library and (read)_____read______ some books.

5. Do you (like) ____like_______this film?

Mark the letter A, B, C or D phệ indicate the sentence that has a completed meaning by using the words/ phrases given.

1 – Going by car is faster than going by bicycle.

2 – There is a post office at the corner of the street.

3 – You mustn’t forget phệ take necessary things on your trips.

4 – Living in the city is more exciting than living in the countryside.

5 – Can you tell me the way phệ Ben Thanh Market?

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 KNTT- TRƯỜNG THCS NGHĨA HÀ- ĐỀ 03

Choose the correct answer and complete the sentence. 

1. How many tables _____ in your classroom?

A. are there

B. there are

C. there isn’t

D. there aren’t

2. They often play soccer in the ______ .

A. school gate

B. school playground

C. schoolmate

D. schoolwork

3. Which word has three syllables?

A. table

B. window

C. grandparents

D. bench

4. These ______ pens and pencils.

A. is

B. are

C. has

D. have

5. ______ a poster on the wall.

A. There is

B. There are

C. There has

D. There have

6. Is this your favorite classroom? ______

A. Yes, this isn’t.

B. No, there isn’t.

C. Yes, I think so.

D. No, it isn’t.

7. There are five members in ______ family.

A. we

B. our

C. them

D. theirs

8. Tell something ______ your parents.

A. about

B. _

C. over

D. on

9. Go and _____ a bath!

A. wash

B. make

C. do

D. have

10. Open the door_____ it’s nóng in here.

A. because

B. but

C. and

D. so

Rewrite the sentence without changing the meaning of the first one. 

1. What is Linh’s plan for tonight?

What is Linh__________________? (DO)

2. Rosé talks a lot in class.

Rosé __________________. (TALKATIVE)

3. Lan is a girl with long black hair.

Lan__________________. (HAVE)

4. Her eyes are blue and round.

She __________________. (HAVE)

5. Hung often makes people laugh.

Hung is a __________________. (BOY)

Read and answer the question.

Phong Nha – Ke Bang National Park is a UNESCO World Heritage Site, located in the Bo Trach and Minh Hoa Districts of central Quang Binh Province, in north- central Viet Nam. Phong Nha – Ke Bang is famous for its cave systems. It has 300 caves with a total length of about 70 km, of which only 20 have been surveyed by Vietnamese and British scientists. The park contains many fascinating rock formations and Ke Bang Forest. Travelers should take a boat ride through underground rivers phệ experience nature and enjoy fresh air.

1. Where is Phong Nha – Ke Bang?

_________________________________

2. Is Phong Nha – Ke Bang famous for beach systems?

_________________________________

3. How many caves does Phong Nha – Ke Bang have?

_________________________________

4. How should we take phệ experience Phong Nha – Ke Bang?

_________________________________

5. Is Phong Nha – Ke Bang a UNESCO World Heritage Site?

_________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

Choose the correct answer and complete the sentence.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – B; 5 – A;

6 – D; 7 – B; 8 – A; 9 – D; 10 – A;

Rewrite the sentence without changing the meaning of the first one.

1. What is Linh’s plan for tonight?

What is Linh_____doing tonight______? (DO)

2. Rosé talks a lot in class.

Rosé _____is a talkative girl.___. (TALKATIVE)

3. Lan is a girl with long black hair.

Lan____has long black hair______. (HAVE)

4. Her eyes are blue and round.

She ____has round blue eyes____. (HAVE)

5. Hung often makes people laugh.

Hung is a ______funny boy______. (BOY)

Read and answer the question.

1 – It is in the Bo Trach and Minh Hoa Districts of central Quang Binh Province, in north- central Viet Nam.

2 – No, it isn’t.

3 – It has 300 caves.

4 – We should take a boat.

5 – Yes, it is.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 KNTT- TRƯỜNG THCS NGHĨA HÀ- ĐỀ 04

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. host                     B. hot                          C. lost                          D. cost

2. A. hat                      B. boat                         C. post                         D. eat

3. A. bed                     B. picture                    C. poster                      D. ponytail

4. A. books                  B. walks                      C. coughs                    D. walls

5. A. teen                     B. see                          C. coffee                     D. street

Choose the best option (A, B or C) phệ each space.

1. Please turn the ________ on. It’s so dark in here.

A. fan

B. light

C. television

D. faucet

2. The first person phệ visit our home at Tet is the ________ .

A. newcomer

B. first footer

C. stranger

D. neighbor

3. Children shouldn’t ask for________ at Tet.

A. sweets

B. new clothes

C. special food

D. lucky money

4. It is for _______

A. family gather

B. gather family

C. family gatherings

D. gathering family

5. We use _______ phệ cut papers or something.

A. scissors

B. valley

C. plaster

D. compass

6. You ________ your car in this area.

A. mustn’t park

B. must parking

C. mustn’t phệ park

D. must phệ park

7. There are many cats ________ the floor

A. on

B. next

C. between

D. behind

8. Lam: “Shall we go phệ the cinema by taxi?”

Phong: “________”

A. Yes, we shall.

B. No, we shan’t.

C. I agree with you.

D. You ’re welcome.

Fill “a/ an/ some/ any” in the blankets phệ complete the sentences

1. My teacher tells us phệ do _________ exercises.

2. Would you like _________ tea?

3. Do you have _______ umbrella?

4. They should buy ______ new car.

5. My brother doesn’t eat _________ vegetables.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D phệ indicate the correct answer phệ each of the questions.

Nha Trang is one of the most important tourist hubs of Vietnam, thanks phệ its beautiful beaches with fine and clean sand and the clear ocean water with mild temperature all year round. There are several resort such as Vinpearl, Diamond Bay and Ana Mandara and amusement and water parks, in the city and on islands off the coast. The possibly most beautiful street of Nha Trang is Tran Phu Street along the seaside, sometimes referred phệ as the Pacific Coast Highway of Vietnam.

Lying off Nha Trang is the Hon Tre Island (Bamboo Island), with a major resort operated by the Vinpearl Group. The Vinpearl Cable Car, a gondola lift system, links the mainland phệ the five-star resort and theme park on Hon Tre Island.

1. Why is Nha trang one of the most important tourist hubs of Viet Nam?

A. Because it has beautiful beaches and fine clean sand

B. Because it has clear ocean water and mild temperature

C. Because it has beautiful beaches and clear water.

D. A, B, C are all correct

2. According phệ the text, Diamond Bay is the name of a/an…

A. resort B. amusement park C. water park D. island

3. Where are the resorts and parks?

A. In the city

B. In the city and on islands

C. On islands only

D. On islands and off the coast.

4. The Pacific Coast Highway of Vietnam refers to__________in Nha Trang.

A. Hon Tre Island B. Vinpearl Group

C. Ana Mandara Resort D.Tran Phu Street

5. The Vinpearl Cable Car is a ______________ .

A. Five – star resort

B. gondola lift system

C. theme park

D. main land link

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

Find the word which has a different sound in the part underlined

1 – B; 2 – C; 3 – A; 4 – D; 5 – C;

Choose the best option (A, B or C) phệ each space.

1 – B; 2 – B; 3 – D; 4 – C; 5 – A; 6 – A; 7 – A; 8 – C;

Fill “a/ an/ some/ any” in the blankets phệ complete the sentences

1. My teacher tells us phệ do ___some______ exercises.

2. Would you like _____some____ tea?

3. Do you have ____an___ umbrella?

4. They should buy ___a___ new car.

5. My brother doesn’t eat ____any_____ vegetables.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D phệ indicate the correct answer phệ each of the questions.

1 – D; 2 – A; 3 – D; 4 – D; 5 – B;

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 KNTT- TRƯỜNG THCS NGHĨA HÀ- ĐỀ 05

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. phophệ                  B. going                      C. mother                    D. home.

2. A. cold                    B. volleyball               C. telephone                D. open

3. A. film                     B. city                         C. sleepy                     D. police

4. A. cheap                  B. sleepy                     C. near                         D. peaceful

5. A. bread                  B. baby                        C. pen                         D. ball

Choose the best option (A, B or C) phệ each space.

1. I’m just going phệ the ________ phệ buy some letter and stamps.

A. post office

B. chemist’s

C. restaurant

D. grocery

2. The Amazon River is __________ river in the world.

A. the wider

B. wider than

C. the widest

D. widest

3. __________ is the coldest place in Vietnam?

A. Who

B. What

C. Which

D. When

4. We do_________ in the gym every afternoon.

A. table quần vợt

B. football

C. judo

D. homework

5. The Grand Canyon is one of the natural __________ of the world.

A. materials

B. sights

C. scenery

D. wonders

6. Students________ in an exam or the teacher will send them out.

A. must cheat

B. mustn’t phệ cheat

C. mustn’t cheat

D. must phệ cheat

7.  Green Hotel? Go phệ the end of the road. It’s on your________ .

A. direction

B. leg

C. turn

D. left

8. Could you please tell me the ________ phệ the post office?

A. road

B. way

C. street

D. path

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D phệ indicate the correct word or phrase that best fits each numbered blank.

Trang An in Ninh Binh is a charming and (1) ______________ site in Viet Nam. The whole picture of Trang An has limestone mountains, forests and golden rice fields. The valleys here are amazingly beautiful like colorful carpets. There are (2) ______________ running along these valleys, reflecting the blue sky above. Making boat trips is a perfect way phệ fully enjoy the (3) ______________ here. There are also tens of wonderful natural caves that you should (4) ______________ on foot. Many world (5) ______________ call Trang An “Ha Long Bay on the land”.

1. A. fantastic             B. active                      C. smart                       D. intelligent

2. A. lakes                   B. seas                         C. rivers                      D. oceans

3. A. scenery               B. surrounding            C. neighborhood         D. pictures

4. A. enjoy                  B. explore                   C. look                        D. watch

5. A. goers                   B. tours                       C. travelers                  D. people

Rearrange the words phệ make complete sentences

1. are/ the/ photos/ The/ on/ wall.

…………………………………………………………

2. we/ first/ where/ go/ this afternoon/ shall?

………………………………………………………

3. are/ five/ in/ house/ and/ a/ There/ rooms/ big/ the/ garden.

…………………………………………………………

4. like/ join/ for/ would/ us/ dinner/ you/ tonight/ phệ?

…………………………………………………………

5. me/ you/ the way/ could/ the Japanese Bridge/ phệ/ tell/ please?

………………………………………………………

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Find the word which has a different sound in the part underlined

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – C;

Choose the best option (A, B or C) phệ each space.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – D; 6 – C; 7 – D; 8 – B;

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D phệ indicate the correct word or phrase that best fits each numbered blank.

1 – A; 2 – C; 3 – A; 4 – B; 5 – C;

Rearrange the words phệ make complete sentences

1. are/ the/ photos/ The/ on/ wall.

………The photos are on the wall.………

2. we/ first/ where/ go/ this afternoon/ shall?

…………Where shall we go first this afternoon?……………

3. are/ five/ in/ house/ and/ a/ There/ rooms/ big/ the/ garden.

………There are five rooms and a big garden in the house.………

4. like/ join/ for/ would/ us/ dinner/ you/ tonight/ phệ?

……Would you like phệ join us for dinner tonight?……………

5. me/ you/ the way/ could/ the Japanese Bridge/ phệ/ tell/ please?

…………Could you tell me the way phệ the Japanese Bridge please?…………

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nghĩa Hà. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Điện Biên
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nguyễn Nghiêm

Chúc các em học tập tốt!

.


 


Trích nguồn: TH số 2 Tân Thủy
Danh mục: Âm nhạc lớp 2

Nguyễn Thị Lan Nhung

Nguyễn Thị Lan Nhung là một giáo viên dạy giỏi có tiếng ở Quảng Bình. Cô đã có hơn 20 năm kinh nghiệm giảng dạy Không chỉ giảng dạy trực tiếp, cô đã có 9 năm dạy học Online. Học sinh khắp cả nước có thể theo dõi những bài giảng của cô mọi lúc, mọi nơi.

Related Articles

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button