Âm nhạc lớp 2

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Điện Biên

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Điện Biên do Phần Mềm Portable biên soạn dưới đây. Tài liệu tổng hợp các đề thi khác kèm đáp án để giúp các em ôn tập và đoàn luyện kỹ năng giải đề. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em sẵn sàng thật tốt cho kì thi học kì 1 sắp đến. Chúc các em học tập tốt!

TRƯỜNG THCS

Bạn đang xem bài: Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Điện Biên

ĐIỆN BIÊN

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 6 CTST

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

Choose A, B, C or D bự indicate the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. wear                   B. meat                        C. beach                      D. clean

2. A. cheer                   B. character                 C. teaching                  D. watch

Choose A, B, C or D bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. music                  B. author                     C. subject                    D. excited

2. A. scared                 B. secret                      C. psychology             D. family

Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence.

1. Is Peter’s car in his __________?

A. garage B. swimming pool C. river D. market

2. What __________ activity do you like? – I like playing golf.

A. outdoor B. door bự door C. next door D. indoor

3. Today I am wearing __________ because it’s nóng and sunny.

A. scarfs B. hat C. sweaters D. jacket

4. We’re having __________ in our garden on the weekend. I like chicken best.

A. video games B. badminton C. a barbecue D. picnic

5. Her favorite __________ at school is English

A. subject B. sport C. food D. color

6. Would you like __________ a movie on Sunday?

A. seeing B. bự see C. see D. sees

7. Minh: “What does your mother do? “Nga: “__________”

A. She does the laundry B. She is a nurse

C. She can cook D. She’s tall

8. My brother is very helpful. He __________ helps me with my homework.

A. never B. rarely C. always D. sometimes

9. “Do you ever play video games?”-“ __________.”

A. Yes, sometimes B. That is a book C. I’m Jane D. Good bye

10. The Thai restaurant is__________56  Duy Tan street.

A. on B. at C. between D. in

Read the following passage. Decide if the statements are True or False.

People have celebrated Tet in Vietnam for many years. Before Tet, people buy fruits and flowers. They also clean and decorate their houses. During Tet, everyone visits their relatives and friends and no one goes bự school or work. Many children wear beautiful clothes and get lucky money. People often watch lion dances and funny show on TV. This traditional holiday is very popular and Vietnamese people love it.

1. In Viet Nam, people never buy fruits and flowers after Tet.

2. People visit their relatives and friends during Tet.

3. At Tet, children wear beautiful clothes and get lucky money.

4. People can’t watch lion dances at Tet.

5. They love Tet holiday.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

Choose A, B, C or D bự indicate the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 – A; 2 – B;

Choose A, B, C or D bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1 – D; 2 – C;

Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence.

1 – A; 2 – A; 3 – B; 4 – C; 5 – A;

6 – B; 7 – B; 8 – C; 9 – A; 10 – B;

Read the following passage. Decide if the statements are True or False.

1 – False; 2 – True; 3 – True; 4 – False; 5 – True;

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 CTST- TRƯỜNG THCS ĐIỆN BIÊN- ĐỀ 02

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1.She ……………… in the hospital. (NOT WORK)

2. They ……………… bự a new apartment next month? (MOVE)

3. The children are here. They ……………… some models. (MAKE)

4. It’s time ……………… home. (GO)

II. Choose the correct answer. 

1. Boys often play soccer after school, but girls ……………… .

A. aren’t

B. aren’t playing

C. don’t

D. don’t play

2. The bookstore is ……………… of the bakery.

A. the left

B. next

C. near

D. in front

3. Find one odd word

A. better

B. smaller

C. worker

D. hotter

4. On the street, there ……………… a bookstore, a supermarket and a toystore.

A. am

B. is

C. are

D. be

5. I live in a ……………… neighborhood. There are a lot of stores near my house.

A. quite

B. quiet

C. calm

D. noisy

6. Mai’s apartment is ……………… than Nam’s.

A. modern

B. moderner

C. more modern

D. most modern

7. Shh ! The baby ……………… .

A. sleep

B. sleeps

C. is sleeping

D. slept

8. It’s dinner time. I‘d better ……………… .

A. go

B. bự go

C. going

D. am going

9. We are talking bự firefighters and checking ……………… different fire trucks.

A. over

B. in

C. into

D. out

10. Which underlined part is pronounced differently?

A. coffee

B. see

C. agree

D. free

III. Read and match. 

A

B

1. Shall we go there by bike ?

A. Me, too.

2. Can you help me, please ?

B. Yes, sure.

3. Would you like bự play outside ?

C. Sorry, I can’t.

4. I’m so excited.

D. No, let’s walk there.

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.

My grandma is my best friend. She is 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early and watering the flowers in our garden. She usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens bự me when I’m sad. I love her a lot.

1. The author’s best friend isn’t young.

2. She helps the author do the housework.

3. She teaches maths at a secondary school.

V. Make the questions with the words underlined.

1. My parents are taking me bự London this Saturday.

2. They often play soccer after school

VI. Write the sentences with the cues given

1. Hue / be / busy / than / Da Nang / ?

2. I / do / gardening / tomorrow.

3. How many / bench / there / in your classroom?

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1 – doesn’t work; 2 – Are they moving; 

3 – are making; 4 – bự go; 

II. Choose the correct answer.

1 – C; 2 – D; 3 – C; 4 – B; 5 – D;

6 – C; 7 – C; 8 – A; 9 – D; 10 – A;

III. Read and match.

1 – D; 2 – B; 3 – C; 4 – A;

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.

1 – T; 2 – F; 3 – F;

V. Make the questions with the words underlined.

1 – What are your parents doing this Saturday?

2 – When do they often play soccer?

VI. Write the sentences with the cues given

1 – Is Hue busier than Da Nang?

2 – I am doing the gardening tomorrow.

3 – How many benches are there in your classroom?

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 CTST- TRƯỜNG THCS ĐIỆN BIÊN- ĐỀ 03

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1.

A.

come

B.

month

C.

mother

D.

open

2.

A.

hope

B.

homework

C.

one

D.

post

3.

A.

brother

B.

judo

C.

going

D.

rode

4.

A.

cities

B.

watches

C.

dishes

D.

houses

5.

A.

grandparents

B.

brothers

C.

uncles

D.

fathers

II. Find which word does not belong bự each group.

1.

A.

toilet

B.

library

C.

kitchen

D.

bedroom

2.

A.

sofa

B.

dishwasher

C.

cupboard

D.

sink

3

A.

apartment

B.

villa

C.

silt house

D.

hotel

4.

A.

attic

B.

apartment

C.

kitchen

D.

living room

5.

A.

television

B.

cook

C.

fridge

D.

cooker

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. There are two lights ____ the ceiling.

A. in

B. at

C. on

D. between

2. There___ four chairs and a table _____the middle of the room.

A. are – in

B. are – at

C. is – on

D. is – in

3. They are moving ____a new apartment ____the city centre soon.

A. at – at

B. from – in

C. bự – in

D. bự – from

4. There are some dirty dishes_____ the floor.

A. on

B. with

C. in

D. for

5. My bedroom is _____the bathroom.

A. under

B. in

C. on

D. next bự

6. There aren’t any pillows _____the bed.

A. in

B. on

C. behind

D. in front of

7. Can you ______ me the book, please?

A. move

B. pass

C. have

D. turn

8. Nga is _____ the phone, chatting ______friends.

A. on – bự

B. on – on

C. bự – with

D. bự – bự

9. My best friend is kind and _________ . He often makes me laugh.

A. funny

B. nice

C. shy

D. boring

10. The film is very _____ and we can’t see all of it.

A. wonderful

B. easy

C. exciting

D. boring

11. The summer camp is for students _________ between 10 and 15.

A. age

B. aged

C. aging

D. ages

12. Mary has __________ hair and big ___________eyes.

A. blonde, small

B. a black, blue

C. blonde, blue

D. black, long

13. Next summer I am working as a ___________ teacher in a village near Hoa Binh city.

A. volunteer

B. nice

C. good

D. favourite

14. She is always __________ at school and helps other students with their homework.

A. hard

B. hardly

C. hard-working

D. work hard

15. Our class is going bự _______ a picnic at the zoo on Saturday. Would you like bự come with us?

A. have

B. take

C. pass

D. go

16. It’s ______ bự go home. It’s so late.

A. now

B. sure

C. time

D. like

17. Please turn ______ the lights. The room is so dark.

A. in

B. on

C. off

D. at

18. At break time, I go bự the library and ______ books.

A. go

B. read

C. play

D. listen

19. Listen! Someone _________ at the door.

A. knock

B. knocks

C. is knocking

D. are knocking

20. Nam ___________ football now. He’s tired.

A. doesn’t play

B. plays

C. is playing

D. isn’t playing

21. We are excited ______ the first day of school.

A. at

B. with

C. about

D. in

22. My parents often help me __________ my homework.

A. at

B. with

C. about

D. in

23. I am having a math lesson but I forgot my _________. I have some difficulty.

A. calculator

B. bike

C. pencil case

D. pencil sharpener

24. In the afternoon, students ______ many interesting clubs.

A. join

B. do

C. play

D. read

25. School at 4.30 p.m every day.

A. finish

B. finishes

C. go

D. have

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit)________their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) _______TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)______to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride)_________ a horse.

6. We (play)_________tennis now.

7. Minh sometimes (practice)_________the guitar in his room.

8.________you (like)________ chocolate ice cream?

9. I really (like)________ cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) ______________a shower.

V. Fill in each blank with a suitable verb.

1. She _______an oval face

2. ______ Mai’s hair long or short? – It ________short.

3. He ________ tall and thin.

4. Toan ________ an athlete. He ____ very strong.

5. Ngan ______short black hair.

6. What color _______those bikes?

7. What color __________Nam’s eyes?

8. What _______those?

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

We have English lessons (1)________Room 12. There are 24 tables for students and one desk for the teacher. (2)_________the walls, there are a lots of posters of England. There’s a cupboard at the front of the room and (3)________ the cupboard, there is a TV and DVD player. Sometimes we watch films. There are some bookshelves (4)______the classroom. (5)_______the shelves, there are a lot of English books. Our books are (6)________the teacher’s desk. He wants bự look at our homework. Our school bags are (7)________the floor, and there is some food (8)________ the school bags. It’s now 5.30 pm. We are (9)_______home, but our teacher is (10)__________ school. He often stays late bự prepare for tomorrow’s lessons.

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1. city / beautiful / a / Ho Chi Minh /

………………………………………………………………………………………………..

2.green fields / there /

………………………………………………………………………………………………..

3. dog / it’s / friendly /

………………………………………………………………………………………………..

4.student / Minh / new / a /

………………………………………………………………………………………………..

5. television / big / a / there’s.

………………………………………………………………………………………………..

6. new / four / there / cars /

………………………………………………………………………………………………..

7. are / two / pizza / there /

………………………………………………………………………………………………..

9.ten / are / desks / small /

………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. A

II. Find which word does not belong bự each group.

1. B; 2. A; 3. C; 4. B; 5. B

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. C; 2. A; 3. C; 4. A; 5. D; 6. B; 7. D; 8. A; 9. A; 10. D;

11. B; 12. C; 13. A; 14. C; 15. A; 16. C; 17. B; 18. B; 19. C; 20. D;

21. C; 22. B; 23. A; 24. A; 25. B;

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. visit;

2. are speaking;

3. watch;

4. goes;

5. is riding;

6. are playing;

7. practice;

8. Do…like;

9. like;

10. is taking;

V. Fill in each blank with a suitable verb.

1. has

2. Is/ is;

3. is;

4. is/ is;

5. has;

6. are;

7. are;

8. are;

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

1. in; 2. On; 3. on; 4. in; 5. On; 6. at; 7. on; 8. in; 9. at; 10. at;

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1 – Ho Chi Minh is a beautiful city.

2 – There are green fields.

3 – It’s a friendly dog.

4 – Minh is a new student.

5 – There’s a big television.

6 – There are four new cars.

7 – There are two big pizza.

8 – There are ten small desks.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 CTST- TRƯỜNG THCS ĐIỆN BIÊN- ĐỀ 04

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. picture 

B. question 

C. furniture 

D. celebration

2. A. bookcase 

B. waterfall 

C. behave

D. game

3. A. think 

B. without

C. theatre 

D. tooth

4. A. foo

B. too

C. good

D. cook

5. A. fores

B. cats 

C. visit 

D. speak

II. Choose the correct answer A, B, C or D bự complete the sentences

1. “……………do you visit your hometown?” – “Once every two or three months”.

A. How long

B. How far

C. How often

D. How much

2. The new instructor at the gym is excellent. He is very …………………with us.

A. confident

B. patient

C. positive

D. careful

3. My sister ……………speak 3 languages fluently.

A. can

B. should

C. must

D. would

4. I don’t feel good. I ……………….home from school tomorrow.

A. am staying

B. stay

C. stayed

D. have stayed

5. ……………….the first turning on the left. The bank is on your right.

A. Give

B. Take

C. Have

D. Do

6. My máy tính bảng is …………………………..than his.

A. modern

B. morderner

C. more modern

D. most modern

7. We often ………………………..the furniture before Tet.

A. hang

B. watch

C. plant

D. clean

8. You’ve got a toothache. You shouldn’t ………………….

A. go out with friends

B. play cards all night

C. eat a lot of sweets

D. behave well

9. My mother is …………………………………………in my family.

A. the shorter

B. the shorter than

C. the shortest

D. the short

10. Before Tet, people often give ………………………bự show their love and respect.

A. fireworks

B. plants

C. food

D. presents

III. Read the following passage and answer the questions.

Hi. I’m Mary. I have lots of friends and we learn many subjects at school. In the morning, I have lessons from seven thirty bự eleven. At break time, I often play badminton with my friends or chat. In the afternoon, I often read books in the library. After dinner, I watch TV and do my homework. I usually go bự bed at 10. I always get up early in the morning so I never go bự school late.

1. What time do Mary’s lessons finish? ->……………………………………………………………

2. What does she often do in the afternoon? -> ……………………………………………………….

3. Does she usually go bự bed at 10.30? ->……………………………… ………………………….

4. Why does she never go bự school late? -> …………………………………………………………..

5. What time do Mary’s lessons start? ->………………………………………………………………..

IV. Rewrite these sentences so that it has the same meaning as the root ones.

1. My mother is younger than my father. -> My father …………………………………………………………

2. Does your neighbourhood have a library? -> Is there………………………………………….?

3. Minh’s house is near the supermarket. -> Minh’s house isn’t …………………………………

4. Unit one is more difficult than Unit two. -> Unit two is ……….………………………………

5. My mother is shorter than my father.-> My father ………………………………………………………..

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

I. 

1. D; 2. B; 3. B; 4. A; 5. C; 

II. 

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – A; 5 – B;

6 – C; 7 – D; 8 – C; 9 – C; 10 – D;

III.

1 – They finish at eleven o’clock.

2 – She often reads books in the library.

3 – No, she doesn’t.

4 – Because she always gets up early in the morning.

5 – They start at seven thirty.

IV. 

1 – My father is older than my mother.

2 – Is there a library in your neighbourhood?

3 – Minh’s house isn’t far from the supermarket.

4 – Unit two is easier than Unit one.

5 – My father is bigger than my mother.

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 CTST- TRƯỜNG THCS ĐIỆN BIÊN- ĐỀ 05

Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best suits the blank in each sentence. 

1. We ________ the shrimps on the barbecue. They taste fresh and wonderful.

A. fry

B. serve

C. pour

D. grill

2. Would you like bự see the main course ________?

A. thực đơn

B. order

C. tip

D. service

3. There’s a ________ on TV tonight. You can see many models in traditional clothes.

A. fashion show

B. tug of war

C. dance performance

D. fireworks

4. Do you have this skirt ________ a large size?

A. with

B. on

C. for

D. in

5. I like ________ shoes by the window. Do you have ________ in black?

A. that/ it

B. this/ them

C. those/ them

D. these/ it

6. Would you like ________ bread and cheese for lunch?

A. a

B. some

C. any

D. the

7. Waiter: “What would you like for dessert?”

Customer: “________”

A. I’d like an omelet.

B. A cupcake, please.

C. I don’t like coffee.

D. I prefer tea.

8. Customer: “Do you have this dress in white?”

Sales assistant: “________”

A. Yes, I am.

B. Yes, it is.

C. Yes, here you are.

D. Yes, it’s OK.

Read the following passage and decide whether the statements that follow are True or False.

My name is Quanzhou and I’m from China. My favorite time of the year is Chinese New Year. People decorate houses and streets with lanterns and flowers many days before New Year festival. Everything is red and gold, because they’re the lucky colors. People give children lucky money in red envelops, and they also give friends mandarin oranges for good luck. The New Year’s Eve dinner is called Reunion Dinner. People in the family sit together, talk and enjoy the traditional food. One special dish is Nian Gao. People make Nian Gao with sugar and rice. We also eat fish, chicken and dumplings. After dinner we watch the New Year music performance on TV. At midnight, we can see fireworks in the sky. The colors are amazing. There are parades and lion dances in the streets, too.

1. People decorate their houses before New Year festival.

2. Red and green are lucky colors in China.

3. Children receive lucky money in red envelops.

4. People eat fish, chicken and mandarin oranges for Reunion Dinner.

5. Nian Gao is one of the traditional food in China.

Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets. 

1. My sister and I _________ (go) shopping tomorrow. Do you want bự join us?

2. Harry _________ (practice) the piano on Fridays.

3. What time _______ the festival _________ (open)?

4. I like _________ (read) in my bedroom.

5. Look! The girl ___________ (play) the guitar.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best suits the blank in each sentence.

1 – D; 2 – A; 3 – A; 4 – D; 5 – C; 6 – B; 7 – B; 8 – C;

Read the following passage and decide whether the statements that follow are True or False.

1 – True; 2 – False; 3 – True; 4 – True; 5 – True;

Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.

1. My sister and I ____go_____ (go) shopping tomorrow. Do you want bự join us?

2. Harry ______practices___ (practice) the piano on Fridays.

3. What time ___does____ the festival ___open______ (open)?

4. I like ____reading_____ (read) in my bedroom.

5. Look! The girl ____is playing_______ (play) the guitar.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Điện Biên. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Thanh Đức
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nguyễn Nghiêm

Chúc các em học tập tốt!

.


 


Trích nguồn: TH số 2 Tân Thủy
Danh mục: Âm nhạc lớp 2

Nguyễn Thị Lan Nhung

Nguyễn Thị Lan Nhung là một giáo viên dạy giỏi có tiếng ở Quảng Bình. Cô đã có hơn 20 năm kinh nghiệm giảng dạy Không chỉ giảng dạy trực tiếp, cô đã có 9 năm dạy học Online. Học sinh khắp cả nước có thể theo dõi những bài giảng của cô mọi lúc, mọi nơi.

Related Articles

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button