Âm nhạc lớp 2

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Mỹ Hạnh

Nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Mỹ Hạnh giúp các em học trò lớp 6 ôn tập và đoàn luyện kỹ năng làm đề, sẵn sàng cho kì thi học kì 1 sắp đến. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp ích cho các em trong công đoạn học tập và ôn luyện. Chúc các em học tập tốt!

TRƯỜNG THCS

Bạn đang xem bài: Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Mỹ Hạnh

MỸ HẠNH

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 6 CÁNH DIỀU

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. PHONETIC & GRAMMAR:

1. Choose A, B, C or D for each gap in the following sentences

1. My sister plays the piano……………….. than my brother.

A. gooder B. more good C. most good D. better

2. My art teacher has a (an)………………… where she displays her painting lớn the public.

A. art gallery B. museum C. stadium D. music room

3. The Great Wall is the ………………… wall in the world.

A. larger B. the largest C. largest D. largeest

4. Viet Nam …………………Tet, but Korea doesn’t.

A. decorates B. celebrates C. makes D. does

5. Mina is very……………She likes lớn draw pictures. She always has lots of new ideas.

A. talkative B. kind C. creative D. patient

6. It’s raining heavily outside, so we ……………..……. go out.

A. must B. should C. shouldn’t D. aren’t

2. Odd one out.

7. A. chat                     B. peach                      C. chocolate                D. chemistry

8. A. spring                 B. visit                         C. present                    D. season

9. A. long                    B. deep                        C. wonderful               D. high

10. A. biggest             B. quieter                    C. best                         D. smallest

II. READING:

A. Choose the correct answer A, B, C or D lớn complete the following text

My Peaceful Neighbourhood

My (1)……………… lives in this area for more than 15 years. This is a quiet, safe place with great neighbours. They (2)………………all nice people. If anyone has problem, They are always there lớn (3)……………him (her). Besides, we are never worried about losing things. Foe example, my mother sometimes locks our dog outside when she goes lớn (4)…………. Miss Lan, who lives next lớn our house, always takes care of it and give the dog back in the evening. I also have many (5)……………., too. We play all kinds of games every evening. My neighbourhood is a really safe and nice place lớn live, and I loce it so much.

1. A. house                  B. home                       C. family                     D. school

2. A. is                         B. are                           C. have                        D. having

3. A. help                    B. smile                       C. laugh                       D. talk

4. A. school                 B. work                       C. do                           D. make

5. A. kids                     B. friend                      C. friends                    D. children

B. Read the passage and answer the questions

Da Nang has a population of nearly 800,000 people. The Han River flows through the city. The city part on the east bank is newer and more spacious. The city part on the west bank is more crowded. There are five bright across the river. The Han River Bright is the newest one now.

The cost of living in Da Nang is the lowest in Central Viet Nam. Da Nang has many beaches. Among them, Non Nuoc Beach is one of the most beautiful beaches in the world. But walking in the streets on a summer afternoon is not a good idea in Da Nang. There are not many trees so there are not many shadows. It is often very nóng at noon.

*Questions

1. What is the population of Da Nang?

—————————————————

2. Which part of the city is more crowded?

——————————————————–

3. Which bright is the newest?

——————————————————–

4. What is Non Nuoc Beach like?

——————————————————-

III. WRITING

A. Use the following sets of words and phrases lớn write complete sentences

1. The Truong Sa Island/ large/ than/ The Hoang Sa Island.

……………………………………………………………………………………….

2. I/ would like/ order/ cheese/ meat/ pizza.

……………………………………………………………………………………….

B. Rewrite the sentences so it meanings the same as the sentences above

1. Ha Noi is large, Bangkok is larger and Tokyo is the largest.

Tokyo is ……………………………………………………………………the three cities.

2. It is wrong of you lớn throw rubbish on the school yard.

We mustn’t……………………………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I. PHONETIC & GRAMMAR:

Choose A, B, C or D for each gap in the following sentences

1.D      2.A      3.C      4.B      5.C

6.C      7. D     8. A     9. C     10.B

II. READING:

A.

1.C      2. B     3. A     4. B     5. C

B.

1. It is nearly 800,000 people.

2. The city part on the west bank is more crowed.

3. The Han River Bridge is the newest.

4. Non Nuoc Beach is one of the most beautiful beaches in the world.

III.WRITING:

A.

1. The Truong Sa Island is larger than the Hoang Sa Island. Island.

2. I would like lớn order a cheese and meat pizza.

B.

1. Tokyo is the largest city of thr three cities.

2. We mustn’t throw the rubbish on the school yard.

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 CÁNH DIỀU- TRƯỜNG THCS MỸ HẠNH- ĐỀ 02

I. PHONETICS: Circle the word that has different pronunciation from that of the others.

1. A. students              B. lamps                      C. pens                        D. books

2. A. stadium             B. paddy                     C. table                       D. lake

3. A. five                     B. fifteen                     C. behind                     D. right

4. A. country               B. bakery                     C. my                          D. paddy

II. VOCABULARY AND GRAMMARS:

A. Choose the best answer lớn complete the sentences

1. ________ do you live? I live on Tran Phu street.

A. What B. Where C. Who D. How

2. Where is your classroom? – It is on the ________ floor.

A. three B. two C. third D.one

3. Every morning, Ba ______ up at six o’clock.

A. lớn get B. get C. gets D. is getting

4. What time is it? – 10: 15

A. It’s ten fifteen o’clock

B. It’s ten fifteen.

C. It’s ten and fifteen.

D. D. It’s ten past fifteen

5. What time _______ your brother _______ breakfast ?

A. does/ have B. do /have C. does/ has D. do/ has

6. My house is ……………… the police station.

A. near lớn B. lớn front of C. next lớn D. in front

7. “Is there a river near Lan’s house?” – “Yes,……………….

A. it is B. this is C. there is D. she is

8. Which sentence is correct?

A. Do your brother watches TV in the evening? B. Is your brother watches TV in the evening?

C. Does your brother watches TV in the evening? D. Does your brother watch TV in the evening?

B. Supply the correct form or tense

1. I (be) ……………………….in grade 6.

2. Ba and I (be)…………………………………students.

3. Lan (not play) ……………………………….games after school.

4. What time …………he………………. (go) lớn school?

5. They (have) …………………………English on Monday and Tuesday.

III.LANGUAGE FOCUS

Match the questions in column A with the answers in column B

A

B

1. Where is your classroom?

2. Where is the bookstore?

3. What time do you get up?

4. Do you go lớn school at 6.30 every morning?

5. When do you have History?

6. How do you go lớn school?

A. On Monday and Friday.

B. Yes, I do.

C. It’s on the first floor.

D. At half past five.

E. It’s opposite my house.

F. By bike

IV. READING: Read the text and do exercise:

My name is Lan. I’m thirteen years old and I’m a student in grade 6. I have a sister. Her name is Hoa . She is twenty. We live in a house with our father and mother. Our house has a big yard. There are a lot of trees around the house. In the neighborhood, there is a hospital and a post office. There is the rice paddy near our house.

A. True/False statement

1. ………Lan is thirteen years old.

2. ………She lives in an apartment with her father and mother.

B. Answer these questions

1. How many people are there in Lan’s family?

………………………………………………..

2. Is there a rice paddy near her house ?

………………………………………………………..

3. What are there around the house? ……………………………………………………………………………….

V. WRITING: Put the words in the correct order lớn make meaningful sentences:

1. is/ it/ time/ What?

…………………………………………………………………………………

2. a/ big/ yard/ my/ house/ in/ front/ of/ there/ is.

………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

I.PHONETICS:

1.C      2. B     3. B     4. C

II. VOCABULARY AND GRAMMAR:

A.

1. B     2. C     3. C     4. B     5. A     6. C     7. C     8. D

B.

1. am

2. are

3. doesn’t play

4. does/ go

5. have

III. LANGUAGE FOCUS

1. C     2. E      3. D     4. B     5. A     6. F

IV. Read the passage and do the tasks below:

A.

1. T      2. F

B.

1. There are four people in Lan’s family./ There are four people in her family.

2. Yes, there is./ Yes. There is the rice paddy near her house.

3. There are a lot of trees around the house..

V. WRITING

1. What time is it?

2. There is a big yard in front of my house.

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 CÁNH DIỀU- TRƯỜNG THCS MỸ HẠNH- ĐỀ 03

A. LANGUAGE FOCUS

1. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. watches              B. goes                        C. boxes                      D. brushes

2. A. house                  B. home                      C. hotel                       D. hour

3. A. truck                   B. bus                         C. ruler                        D. lunch

2. Choose the best option lớn complete the following sentences by circling A, B, C or D.

4. My name is Nam. What’s__________name? – My name’s Lan.

A. my B. her C. his D. your

5. How many books does Hoa___________? – She has eight.

A. have B. has C. lớn have D. having

6. My school is ________ lớn a hospital.

A. near B. beside C. next D. between

7. ____________is your school? – It’s in the country.

A. Where B. What C. How D. When

8. What is she doing ? she __________ lớn music

A. listen B. listens C. is listening D. listening

9. My father is a(n)_________. He works in a big factory.

A. teacher B. doctor C. farmer D. engineer

10. Is your school in the city?

A. No, it is B. Yes, it is C. Yes, it is not D. No, it doesn’t.

B. READING

1. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

Mr. Nam (1)______ Minh’s father. He gets (2)______ very early every morning. After watering some flower trees in front of the house, he washes himself, (3)______ his teeth, has bread for breakfast and then rides a bike lớn work at a big factory (4)______ a small town. The factory is between a large park and a big stadium. He works from 7 A.M lớn 5 P.M every day. Today is Sunday, so he isn’t working. He is (5)______ lớn the countryside with his son, Minh.

1. A. is                         B.’s                              C. are                           D. A & B

2. A. in                        B. on                           C. up                           D. lớn

3. A. washes                B. brushes                   C. brush                       D. wash

4. A. at                        B. on                           C. between                  D. in

5. A. walking             B. walk                        C. lớn walk                    D. B&C

2. Read the following passage and answer each of the questions below.

Mai, Lan and Ba are students at Nguyen Dinh Chieu Junior High School. They live in the quiet countryside near a rice paddy. Ba’s house is between Mai’s and Lan’s. There is a river in front of their houses. To the right of Mai’s, there is a large garden with many trees and flowers. On weekends, they spend hours reading there.

1. Are Mai, Lan and Ba teachers?

……………………………………………………………………………………….

2. Where do they live?

……………………………………………………………………………………….

3. Where is Ba’s house?

……………………………………………………………………………………….

4. Is there a river in front of their house?

……………………………………………………………………………………….

C. WRITING

Write the second sentence so that it has a similar meaning lớn the first.

1. Does Lan’s school have twenty- five classrooms?

=> Are there………………………………………………………………………………………………..?

2. My house is behind the park.

=> The park ……………………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

A. LANGUAGE FOCUS

1. B

2. D

3. C

4. D

5. A

6. C

7. A

8. C

9. D

10. B

C. READING

1. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1. D

2. C

3. B

4. D

5. A

2. Read the following passage and answer each of the questions below.

1. No, they aren’t.

2. They live in the quiet countryside near a rice paddy.

3. Ba’s house is between Mai’s and Lan’s.

4. Yes, there is.

C. WRITING

Write the second sentence so that it has a similar meaning lớn the first.

1. Are there twenty- five classrooms in Lan’s school?

2. The park is in front of my house.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 CÁNH DIỀU- TRƯỜNG THCS MỸ HẠNH- ĐỀ 04

Question IChoose the word (A,B,C or D) whose underlined part is pronounced differently

1.

A. leaves

B. brushes

C. buses

D. teaches

2.

A. post

B. soccer

C. hotel

D. close

3.

A. time

B. ride

C. find

D. thing

4.

A. yard

B. start

C. warn

D. park

Question II. Choose the best correct answer (A,B,C or D) for each of the sentence below

5.…….………. is that ? – ……..… my pen.

A. What/ It

B. Who/ Its

C. What/ It’s

D. Who/ It’s

6.…………… a table in the living room.

A. There is

B. There are

C. They are

D. There

7. A farmer lives in the ……….………..

A. school

B. city

C. countryside

D. market

8. – Is this your book? – No,it isn’t. It’s …………. book.

A. my

B. me

C. I

D his

9. Ha ………….…. quần vợt everyday.

A. plays

B. does

C. plays

D. doesn’t

10. There is a lot of meat in the ………………

A. drugstore

B. classroom

C.market

D. bookstore

11. There is an intersection ahead. We must slow………………………

A. fast

B. down

C. careful

D. quiet

12. I can’t hear anything, it is too…………………….

A. quiet

B. noisy

C. clear

D. nóng

Question III. Read the passage and answer the questions

My family has a new house. It is quite big and beautiful. It has three bedrooms. My parents’bedroom is downstairs next lớn the bathroom, and lớn the left of the bathroom is a nice kitchen. My grandfather’s bedroom and mine are upstairs. To the right of my bedroom there is a bathroom. In front of the house there is a very beautiful garden. My grandfather often reads newspaper there in the summer. We live in our new house happily.

Questions

13. Is the house old?

14. How many rooms are there in the house?

15. Does the house have a flower garden?

16. What does the grandfather often do in the flower garden?

Question IV. Arrange the given words in the correct order

17. do?/ your/ does/ mother/ What

18. plays/ in the afternoon./ Mary/ often/ the piano

19. It/ past/ is/ ten./ half

20. There’s/ near/ house./ a museum/ their

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

Question I2 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm)

1. A. leaves

2. B. soccer

3. D. thing

4. C. warn

Question II. 4 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm)

5. C. What/ It’s

6. A. There is

7. C. countryside

8. D. his

9. A. plays

10. C. market

11. B. down

12. B. noisy

Question III. 2 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm)

13. No, it isn’t.

14. There are six rooms./ Six.

15. Yes, it does.

16. My grandfather/ He often reads newspaper in the flower garden.

Question IV. 2,5 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm)

17. What does your mother do?

18. Mary often plays the piano in the afternoon.

19. It is half past ten.

20. There is a museum near their house.

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 CÁNH DIỀU- TRƯỜNG THCS MỸ HẠNH- ĐỀ 05

I. Reading

Linh is twelve years old. He is in grade 6. He lives in a house with his mother, father and sister. His house is next lớn a bookstore. In the neighborhood, there is a restaurant, a market and a stadium. Linh’s father works in the restaurant. His mother works in the market. Linh goes lớn school at seven in the morning. He has classes from seven thirty lớn eleven thirty.

1. How many people are there in Linh’s house?

2. What is next lớn his house?

3. Where does his mother work?

4. What time does he go lớn school?

II. Choose the most appropriate word or phrase lớn fill in each blank

1. Is your apartment ………………? – No, it isn’t. It’s small.

A. beautiful B. big C. noisy D. far

2. What’s ………………….? – It’s a bank.

A. this B. they C. these D. those

3. There is a stadium …………….my house.

A. next B. opposite C. in front D. between

4. My parents live ……………………….the farm.

A. between B. in C. on D. at

5. Which …………………….is your sister in? – 6A

A. grade B. city C. class D. time

6. My father ……………………volleyball now.

A. not play B. aren’t playing C. playing D. isn’t playing

III. Supply the correct form of the verbs

1. The farmer (go) ……………………..lớn his farm every day..

2. It’s ten o’clock. We (have) ……………………the English lesson now.

3. Your mother (walk) …………………………..lớn the market at the moment.

4. They often (play) ………………………….soccer in the morning.

5. What (you/ do) ……………………………..now? – I am unloading the vegetables.

6. Nam (work) ………………………………..in the garden at the moment.

IV. Write the questions

A

B

1. How old is your mother?

a. I have it on Monday.

2. How do you spell your name?

b. In the country.

3. Where does Mr. Son live?

c. It’s an eraser.

4. What time do you get up?

d. She is sixty.

5. When do you have history?

e. N-A-M. Nam.

6. What’s that?

f. At 6.00

V. Make questions

1. I get up at 6:00.

…………………………..?

2. There are twenty classrooms in my school.

………………………………………………………………?

3. She is reading a newspaper.

………………………………………………………..?

4. She travels lớn work by car.

…………………………………………………………?

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

I.

1. businessman

2. train

3. city

4. school

5. home

6. bus

II.

1. There are four people.

2. His house is next lớn a bookstore.

3. She works in the market.

4. He goes lớn school at 7:00.

III.

1. B

2. A

3. B

4. C

5. C

6. D

IV.

1. goes

2. are having

3. does ……… work

4. play

5. are you doing

6. is working

V.

1. d

2. e

3. b

4. f

5. a

6. c

VI.

1. What time do you get up?

2. How many classrooms are there in your school?

3. What are you doing?

4. How does she travel lớn work.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Mỹ Hạnh. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Đồng Khởi
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Tịnh Thiện

Chúc các em học tập tốt!

.


 


Trích nguồn: TH số 2 Tân Thủy
Danh mục: Âm nhạc lớp 2

Nguyễn Thị Lan Nhung

Nguyễn Thị Lan Nhung là một giáo viên dạy giỏi có tiếng ở Quảng Bình. Cô đã có hơn 20 năm kinh nghiệm giảng dạy Không chỉ giảng dạy trực tiếp, cô đã có 9 năm dạy học Online. Học sinh khắp cả nước có thể theo dõi những bài giảng của cô mọi lúc, mọi nơi.

Related Articles

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button