Âm nhạc lớp 2

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nghĩa Chánh

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS NghÄ©a Chánh có đáp án kèm theo, được Phần Mềm Portable sÆ°u tầm và đăng tải sẽ giúp các em học sinh lớp 6 luyện tập và củng cố kiến thức môn Tiếng Anh 6 trong chÆ°Æ¡ng trình học kì 1. Hi vọng đây là tài liệu hữu ích cho các em trong quá trình học tập và ôn thi. Chúc các em thi tốt!

TRƯỜNG THCS

Bạn đang xem bài: Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS NghÄ©a Chánh

NGHĨA CHÁNH

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 6 KNTT

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

Bài 1: Tìm từ không cùng nhóm với các từ còn lại.

1. a. history                 b. traffic                      c. math                        d. geography

2. a. breakfast              b. face                         c. city                          d. wash

3. a. class                     b. teacher                     c. care                          d. school

Bài 2: Tìm từ có phát âm ở phần gạch chân khác với các từ còn lại.

4. a. traffic                   b. listen                       c. girl                           d. visit

5. a. music                   b. bus                           c. uncle                        d. truck

Bài 3: Chọn đáp án đúng để hoàn thành câu sau.

6. They have history …. Wednesday and Friday.

a. on b. in c. when d. at

7. A …. is the place where friends can meet bự eat.

a. museum b. stadium c. movie theater d. restaurant

8. There is a lake bự …. of the house.

a. right b. the left c. front d. behind

9. What time do you get …. every morning?

a. in b. down c. up d. on

10. She …. her bike now.

a. ride b. rides c. is riding d. riding

Bài 4: Tìm lỗi sai.

11. Every morningshe brushes his teeth.

                        A        B      C              D

12. There are trees and flowers on the park.

                  A     B              C      D

13. They are loading the truck of flowers.

         A     B                        C   D

14. There are many vegetables gardens in the country.

                 A                   B                       C  D

15. It’s seven o’clock and she watches television.

              A                          B        C            D

Bài 5: Chọn đáp án đúng để hoàn thành đoạn văn sau.

Hi My name’s Lan. I live in a house in a small city. It’s very (16)….here. Every day, I get up early and …. (17) my teeth. Then I go bự school.My school is near my house and I don’t have any bike so I (18)…. . Theroads are dangerous so I must be (19) …. when I cross the road. I have my breakfast (20) …. school. Classes start at seven and (21) ….at half past eleven. I have lunch at twelve o’ clock In the afternoon, I(22)…. soccer. In the evening, I do my (23) …. and watch television.I go bự bed at ten o’clock.

16. a. quite      b. careful         c. late               d. old

17. a. brush     b. brushes        c. am brushing d. brushing

18. a. ride        b. drive            c. walk             d. fly

19. a. care        b. careful         c. beauty          d. beautiful

20. a. in           b. at                 c. on                d. of

21. a. end         b. finishes        c. begins          d. a & b

22. a. play       b. plays            c. playing        d. am playing

23. a. subject   b. subjects       c. homework   d. homeworks

Bài 6: Khẳng định sau là True, False hay No information (chÆ°a có thông tin).

Mary: Hello. My name’s Mary. Which grade are you in?

Phong: Hi. I’m Phong. I’m in grade 7, class 7A. What about you?

Mary: I’m in grade 6, class 6B. Is your school in the country or in the city?

Phong: My school is in the country. And you?

Mary: My school is in the city.

Phong: Is it big or small?

Mary: It is big. And it’s beautiful, too.

Phong: How many floors does yours school have?

Mary: My school has four floors.

Phong: Where’s your classroom?

Mary: It’s on the third floor.

24. Phong’s school is in the country.

a. True b. False c. No information

25. Mary is an sixth grade student.

a. True b. False c. No information

26. Mary’s school isn’t big or beautiful.

a. True b. False c. No information

27. There are four floors in Mary’s school.

a. True b. False c. No information

28. Phong’s classroom is on the third floor.

a. True b. False c. No information

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1. b      2. d      3. c      4.c       5.a

6. a      7. d      8. b      9. c      10. c

11. a    12. d    13. d    14. b    15. c

16. a    17. a    18. c    19. b    20. b

21. a    22. a    23. C   24. a    25. A

26. b    27. a    28. c

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 KNTT- TRƯỜNG THCS NGHĨA CHÁNH- ĐỀ 02

I. LISTENING: Listen and choose the correct answer. (1pt)

1. How is the movie?

A. It’s interesting B. It’s amazing C. It’s exciting D. It’s funny

2. What does he play?

A. football B. volleyball C. basketball D. badminton

3. Where is the bowl?

A. on the desk B. on the table C. in the cupboard D. under the table

4. How many people are there in his family?

A. five B. two C. three D. four

II. PHONETIC: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 pt)

5. A. beds        B. clocks         C. walls           D. tables

6. A. fridge      B. light            C. living          D. picture

7. A. country   B. mouth         C. house          D. about

8. A. room       B. door            C. book           D. look

III. LANGUAGE FOCUS: (3pts)

A. Choose and circle the best word or phrase. (2 pts)

9. The islands in Ha Long Bay are named …………….things around us.

A. in B. after C. with D. at

10. It is often rainy in Hue, ……… remember bự bring an umbrella.

A. but B. or C. must D. so

11. The air in this area is ………. with smoke from factories.

A. polluted B. fresh C. noisy D. clean

12. A ………… is a place where we go bự buy stamps or send letters.

A. library B. cinema C. post office D. school

13. My best friend is kind and……… He often makes me laugh.

A. nice B. shy C. funny D. boring

14. I like bự read “Muc Tim” very much. It’s my……… magazine.

A. nice B. quick C. best D. favorite

15. We need some chairs ………………… the kitchen.

A. with B. for C. at D. on

16. It is …………… bự live far from the market and the supermarket.

A. easy B. inconvenient C. convenient D. comfortable

B. Put the words in the brackets into correct form. (1 pt)

17. The market is …………………… than the shopping center. (cheap)

18. My new school is ……………….. than my old school. (modern)

IV. READING: Complete the following passage, using the words in box. (2,5 pts)

Mui Ne is located 24 km north-east of the Phan Thiet city. It is a fishing village as well as a (19)…… tourism area in Binh Thuan province. It is found on Highway No.706, and is famous for sweeping sand dunes and beautiful rows of palm trees. The (20) …………..is shallow and sloped, the (21) ………….is clean and blue and the sun rarely hides behind (22) ……….

Besides beaches and sand dunes, there are also beautiful (23) ……….. such as Suoi Tien, the Ong Hoang Building, and the Poshanu Cham Tower.

It has long been (24) ……. the “Hawaii” of Viet Nam. It has (25) ……….roads under coconut trees, a beautiful beach and cliffs. The typical scenery of this place lies in the (26) ……. lines of golden sand, and when they are (27)…………from distance, they look like moving (28)…………..

V.WRITING: (2,5pts)

A. Write full sentences, using the suggested words and phrases given (1,5 pt)

29. My brother’s room/ big/ my room.

30. Ha Noi/ capital of Viet Nam/. It/ history/ more than 1,000 years.

B. Rearrange the words bự make complete sentences. (1pt)

31. Hoa/ country/ her parents/ lives/ in/ with/ the.

32. many/ there/ how/ in/ are/ books/school bag/ your/?

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

I. LISTENING: Listen and choose the correct answer. (1pt)

Mỗi câu 0,25 điểm

1. D. It’s funny

2. B. volleyball

3. B. on the table

4. D. four

II. PHONETIC: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 pt)

Mỗi câu 0,25 điểm

5. B.    6. B     7. A     8. B

III. LANGUAGE FOCUS: (3pts)

A. Choose and circle the best word or phrase. (2 pts)

Mỗi câu 0,25 điểm

9. B     10. D   11. A. 12. C   13. C   14. D   15. B   16. B

B. Put the words in the brackets into correct form. (1 pt)

Mỗi câu 0,5 điểm

17. cheaper

18. more modern

IV. READING: Complete the following passage, using the words in box. (2,5 pts)

Mỗi câu 0,25 điểm

19. familiar

20. beach

21. water

22. clouds

23. landscapes

24. considered

25. moving

26. shady

27. seen

28. waves

V. WRITING: (2,5pts)

A. Write full sentences, using the suggested words and phrases given (1,5 pt)

Mỗi câu 0,75 điểm

29. My brother’s room is bigger than my room.

30. Ha Noi is the capital of Viet Nam. It has a history of more than 1,000 years.

B. Rearrange the words bự make complete sentences. (1pt)

Mỗi câu 0,5 điểm

31. Hoa lives with her parents in the country.

32. How many books are there in your school bag?

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 KNTT- TRƯỜNG THCS NGHĨA CHÁNH- ĐỀ 03

A. LISTEN: listen and fill the missing activities or time in the blankets (2 marks)

 

Activities

Time

1

 

six fifteen

2

 

half past six

3

go bự school

 

4

 

twelve o’clock

5

 

four fifteen

6

cook dinner:

 

7

 

half past six

8

go bự bed:

 

B. PRONUNCIATION:

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others. (1.0 mark)

1. A. chair       B. teacher        C. school         D. children

2. A. goes        B. watches       C. boxes          D. brushes

3. A. house      B. home           C. hotel           D. hour

4. A. truck       B. bus              C. ruler            D. lunch

C. LANGUAGE FOCUS:

Choose the best option bự complete the following sentences by circling A, B, C or D. (2.5 marks)

1. Hi. My name is John. What’s ………………………name? – My name’s Lan.

A. my B. her C. his D. your

2. How many books does B…………………… ? – He has eight.

A. have B. has C. bự have D. having

3. Does Lan have Math on Tuesday? – No, she ……………………….

A. don’t B. doesn’t C. hasn’t D. haven’t

4. She ……………………… her teeth every evening.

A. brush B. bự brush C. brushing D. brushes

5. What is she doing now? – She ……………………… bự music

A. listen B. listens C. is listening D. listening

6. He has breakfast ……………………… six o’clock.

A. in B. at C. on D. for

7. My school is ……………………… bự a hospital.

A. near B. beside C. next D. between

8. ……………………… is Nam’s school? – It’s in the country.

A. Where B. How C. When D. What

9. There …………………….. any flowers in the living room.

A. is B. isn’t C. are D. aren’t

10. Minh: “Well, I must go now. Talk bự you later.” – Nga: “……………”

A. Fine, thanks B. You’re welcome C. OK. See you D. Oh, that’s interesting

D. READING (2 marks) Read the passage carefully.

Nga is a good student. She is eleven years old. She is in grade 6. Every day, she gets up at six o’clock. After getting up, she washes her face, brushes her teeth. Then, she has breakfast with her family (her father, her mother and her brother). Her father is a doctor. He is forty- two years old. Her mother is a nurse. She is thirty- nine. Tam is her brother. He is a student. She goes bự school after she gets dressed at 6.30. Her school is big. It has three floors and her classroom is on the second floor.

I. Are these statements True (T) or False (F)? (1mark)

1. Nga’s father is a doctor.

2. Nga goes bự school at 6 o’clock.

3. Her mother is a teacher.

4. Her mother is thirty- nine

II. Answer the questions. (1mark)

1. Which grade is Nga in? …………………………………………………………………

2. What time does she get up? …………………………………………………………………

3. Is her school big? …………………………………………………………………………..

4. Does it have two floors? …………………………………………………………………….

E. WRITING:

I. Rearrange these words bự make complete sentences. (1.25marks)

1. lives/ He/ near/ post-office./ the

………………………………………..…………………………………………………..

2. listening/ Nam/ now./ bự/ music/ is

………………………………………..…………………………………………………..

3. school/ city./ is/ My/ the/ in

………………………………………..…………………………………………………..

4. any/ Are/ flowers/ there/ the/ park ?/ in

………………………………………..…………………………………………………..

5. Mrs. Smith/ How/ bự/ does/ Ha Noi/ travel?

………………………………………..…………………………………………………..

II. Answer about you: (1.25 marks)

1. What places are near your house?

………………………………………..…………………………………………………..

2. How do you go bự school?

………………………………………..…………………………………………………..

3. What do you do?

………………………………………..…………………………………………………..

4. What do you do after school?

………………………………………..…………………………………………………..

5. What subject do you have on Thursday?

………………………………………..…………………………………………………..

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

A. LISTEN: listen and fill the missing activities or time in the blankets (2 marks)

(0,25 mark for each correct answer)

 

Activities

Time

1

get up

six fifteen

2

have breakfast

half past six

3

go bự school

a quarter bự seven/ 6:45

4

have lunch

twelve o’clock

5

play badminton

four fifteen

6

cook dinner:

five thirty/ 5:50

7

have dinner

half past six

8

go bự bed:

10 o’clock

B. PRONUNCIATION:

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

(0,25 mark for each correct answer)

1. C. school

2. A. goes

3. D. hour

4. C. ruler

C. LANGUAGE FOCUS:

Choose the best option bự complete the following sentences by circling A, B, C or D.

(0,25 mark for each correct answer)

1. D. your

2. A. have

3. B. doesn’t

4. D. brushes

5. C. is listening

6. B. at

7. C. next

8. A. Where

9. D. aren’t

10. OK. See you

   

D. READING (2marks) Read the passage carefully.

I. Are these statements True (T) or False (F)?

(0,25 mark for each correct answer)

1. T 2. F 3. F 4. T

II. Answer the questions.

(0,25 mark for each correct answer)

1. She is in grade 6.

2. She gets up at six o’clock

3. Yes, it is

4. No, it doesn’t

E. WRITING:

I. Rearrange these words bự make complete sentences.

(0,25 mark for each correct answer)

1. He lives near the post-office.

2. Nam is listening bự music now.

3. My school is in the city.

4. Are there any flowers in the park?

5. How does Mrs. Smith travel bự Ha Noi?

II. Answer about you.

(0,25 mark for each correct answer)

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 KNTT- TRƯỜNG THCS NGHĨA CHÁNH- ĐỀ 04

I. Nghe và viết đáp án vào chỗ trống.

1. Ba goes bự ………… by motorbike and Lan often travels bự Ha Noi by plane. (school, swimming, shopping, work)

2. Nam sometimes goes downtown by …………. and Nga goes bự school by bike. (taxi, bus, bike, motorbike)

3. Mrs. Huong goes …………………. by car. (everywhere, anywhere, somewhere, nowhere)

4. Miss Chi is a …………….. .She usually walks bự work. (doctor, teacher, nurse, salesgirl)

II. Chọn đáp án đúng.

1. She ………………… her face in the morning. (brushes, has, gets, washes)

2. A: “Do you like pop music?” B: “………………….” (I would/ Yes, a lot/ No, I like it/ Yes, we are)

3. That is her new classmate. He is ……………… grade 6, class 6A. (at, in, bự, on)

4. This is my family. We are in ………………… living room. (his, our, their, your)

5. A: “Is it very ……………… in the city?” _”No, it isn’t. It’s very noisy” (quiet, noisy, small, big)

6. Mrs. Hoa is a ………………… .She works in a hospital. (teacher, doctor, farmer, engineer)

7. What are …………………? – They’re armchairs. (this, those, that, it)

8. ………………… your name? – My name’s Nga. (Where’s, Who’s, What’s, How’s)

III. Nối

A                                                                                 B

1. Which grade are you in?                                         a. No, he doesn’t. He plays soccer.

2. How old is Nam?                                                    b. T – U – A – N, Tuan.

3. How do you spell your name?                                c. They live in a house in the country.

4. When do you have English?                                   d. No. This is my pen.

5. Where do they live?                                                e. He’s eleven years old.

6. Is that your pen?                                                     f. There are four people.

7. How many people are there in his family?             g. We have it on Monday and Friday.

8. Does Tuan play volleyball after school?                h. I am in grade 6, class 6D.

IV. Khoanh tròn đáp án a, b, c hay d cho mỗi chỗ trống để hoàn tất đoạn văn sau (2 điểm):

It’s five o’clock (1) … the morning. Mr. Quang is a (2) … driver and he is going bự a farm. Mr. Quang is (3) … at the farm. A farmer is waiting for him. Mr. Quang (4) … the farmer are loading the truck with vegetables. Mr. Quang is driving bự Ha Noi. He is taking the (5) … bự the market. Now Mr. Quang (6) … at the market. He is (7) … the vegetables. It’s seven o’clock and Mr. Quang is eating (8) … breakfast at a foodstall.

1. a. on                        b. for                           c. in                             d. at

2. a. bus                       b. truck                        c. taxi                         d. car

3. a. arriving                b. coming                    c. going                       d. reaching

4. a. but                       b. or                             c. with                         d. and

5. a. people                  b. vegetables               c. farmers                    d. students

6. a. are                       b. is                             c. have                         d. has

7. a. eating                   b. playing                    c. unloading                d. doing

8. a. his                        b. him                         c. he                             d. himself

V. Viết lại các câu sau sao cho nghĩ không thay đổi.

1. brushes her teeth/ at six o’clock/ gets up and/ Hoa//. (sắp xếp lại câu)

Hoa …………………………………………………………………………………………………. .

2. Every morning, Mr. Ha drives bự work.

Mr. Ha goes …………………………………………………………………………………………. .

3. Her class has a new student.

There ………………………………………………………………………………………………… .

4. Where does his friend live?

What ………………………………………………………………………………………………… .

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

I. Mỗi câu đúng 0.5 điểm. Sai lỗi chính tả không trừ điểm.

1. work

2. bus

3. everywhere

4. teacher

II. Mỗi câu đúng 0.25 điểm. Sai lỗi chính tả không trừ điểm.

1. washes

2. Yes, a lot

3. in

4. our

5. quiet

6. doctor

7. those

8. What’s

III. Mỗi câu ghép đúng 0.25 điểm. Hai đáp án không có điểm.

1. h      2. e      3. b      4. g

5. c      6. d      7. f       8. a

IV. Mỗi từ đúng 0.25 điểm. Sai lỗi chính tả không trừ điểm. Hai đáp án không có điểm.

1. c. in

2. b. truck

3. a. arriving

4. d. and

5. b. vegetables

6. b. is

7. c. unloading

8. a. his

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 6 KNTT- TRƯỜNG THCS NGHĨA CHÁNH- ĐỀ 05

I. LISTENING (2 points)

1. Listen and fill in the gaps:

A: Excuse me. Where is the (1)………………………….?

B: Go bự (2)……………………………… of this street. It’s on your right.

A: And where is the lower (3)…………………………. school?

B: It’s in (4)……………………… street. Take the (5)………………… right and it’s on your left.

A: Great! Where can I have some coffee?

B: “Quynh” Café is Tran Quang Dieu Street is a good one.

A: How can I (6)………………………….. there?

B: First turn left, then turn right. Go straight. It’s on your left.

A: How about an (7)……………………… gallery?

B. First take the (8)…………………….. left, then go bự the end of Le Loi Street, and it’s on your right.

II. LANGUAGE FOCUS. (2 points)

1. Find the opposites of the words. (1 point)

cheap, quiet, clean, sad, short, interesting

1. boring ><…………………

2. polluted ><…………………

3. noisy ><…………………

4. happy ><…………………

2. Circle the correct answers bự complete the blanks. (1 point)

1. Tet is the ……………….time of the year.

A. busy B. busier C. busiest

2. You shouldn’t …………………fireworks at Tet

A. buy B. bự buy C. buying

3. Today I………………… introduce some natural wonders of the world bự you.

A. going bự B. will bự C. am going bự

4. Shall we go………………..bike?

A. on B. by C. bự

III. READING (2 points)

Read the text below.

Ha Long Bay is in Quang Ninh Province. It has many islands and caves. The islands are named after things around us! In the bay you can find Rooster and Hen Island (Trong Mai Island) and even Man’s head Island (Dau Nguoi Island). You must take a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is the biggest island in Ha Long Bay. There you can enjoy great Vietnamese seafood. You can watch traditional dance. You can join exciting activities. Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful natural wonder.

1. Tick (x) which sentences are true (T) and which sentences are false (F) (1 point)

 

True

False

1. In Ha Long Bay, some of the islands look like people or animals.

   

2. Boat rides around the bay are not much fun.

   

3. Ha Long Bay is the number one natural wonder in Vietnam.

   

4. The seafood in Ha Long Bay is not good.

   

2. Answer the questions (1 point)

1. Where is Ha Long Bay?

…………………………………………………………………………………

2. What can you do in Tuan Chau island?

…………………………………………………………………………………

IV. WRITING (2 points)

1. Rewrite the sentences, using the comparative or superlative (1 point)

1. Ho Chi Minh City is bigger than all the other cities in Vietnam.

=> Ho Chi Minh City is………………………………………………………..

2. Mekong River is longer than Red River.

=> Red River is…………………………………………………………………

2. Write two sentences bự talk about things you should do and shouldn’t do at Tet (1 point)

1. ………………………………………………………………………………

2. ………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

I. Listening: Listen and fill in the gaps (2 points)

1. supermarket            5. second

2. the end                    6. get

3. secondary                7. art

4. Le Duan                  8. third

II. Language focus

1. Find the opposites of the words (1 point)

1. boring # interesting

2. polluted # clean

3. noisy # quiet

4. happy # sad

2. Circle the best answers (1 point)

1. C. busiest

2. A. buy

3. C. am going bự

4. B. by

III. Reading

1. Tick (x) which sentences are true (T) and which sentences are false (F) (1 point)

1. T      2. F      3. T      4. F

2. Answer the questions (1 point)

1. Ha Long Bay is in Quang Ninh Province.

2. You can watch traditional dance. You can enjoy exciting activities.

IV. Writing

1. Rewrite the sentences. (1point)

1. Ho Chi Minh City is the biggest City in Vietnam.

2. Red River is shorter than Mekong River.

2. Answer the questions. (1 point)

Ss’ answers

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS NghÄ©a Chánh. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Mỹ Hạnh
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Trường SÆ¡n

Chúc các em học tập tốt!

.


 


Trích nguồn: TH số 2 Tân Thủy
Danh mục: Âm nhạc lớp 2

Nguyễn Thị Lan Nhung

Nguyễn Thị Lan Nhung là một giáo viên dạy giỏi có tiếng ở Quảng Bình. Cô đã có hơn 20 năm kinh nghiệm giảng dạy Không chỉ giảng dạy trực tiếp, cô đã có 9 năm dạy học Online. Học sinh khắp cả nước có thể theo dõi những bài giảng của cô mọi lúc, mọi nơi.

Related Articles

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button